На Хмельниччині судитимуть держінспектора та підприємця за хабар у 3000 доларів

0

Прокуратура Хмельницької області закінчила досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно головного державного інспектора одного із секторів Державної архітектурно-будівельної інспекції та його посібниці – приватного підприємця щодо вимагання та одержання неправомірної вигоди.

“Встановлено, що посадовець ДАБІ, за попередньою змовою із приватним підприємцем, пообіцяли місцевому громадянину погодити декларацію про початок виконання робіт із будівництва автостоянки. За це вони вимагали 3000 доларів США, які представник громадянина змушений був передати підприємцеві – пособниці держінспектора. При цьому, вона запевнила, що всі кошти призначені безпосередньо для посадовця ДАБІ. Насправді, пособниця передала державному інспектору 2000 доларів з отриманої суми, а решту залишила собі”, – повідомляє прес-служба обласної прокуратури.

Обвинувальний акт у вказаному кримінальному провадженні спрямовано до суду. Зазначеним особам інкримінується вчинення кримінальних правопорушень за частиною третьою статті 368 (одержання неправомірної вигоди за попередньою змовою групою осіб, поєднане з вимаганням) та за частиною п’ятою статті 27 (сприяння в одержанні неправомірної вигоди), частиною першою статті 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Обвинуваченим обрано запобіжні заходи – застава та домашній арешт відповідно.

3 Березня, 2015 |

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Vantage Theme – Powered by WordPress.
Перейти до панелі інструментів