На Хмельниччині податківці відгороджують підлітків від «нездорової» продукції

0

За продаж алкогольних напоїв і тютюнових виробів особам, які не досягли 18 років, протягом минулого року податківці позбавили відповідних ліцензій 30 суб’єктів господарювання – 10 ліцензій на роздрібну торгівлю алкогольними напоями та 20 ліцензій на роздрібну торгівлю тютюновими виробами.

Водночас у відділі контрою за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів Головного управління Державної фіскальної служби у Хмельницькій області констатують зменшення кількості подібних фактів порівняно із позаминулим роком, коли таких фактів було встановлено 42. І пояснюють це підвищенням свідомості учасників ринку, а також впливом відповідних санкцій та роз’яснювальної роботи. До речі, в обласному центрі на дверях магазинів нерідко можна побачити наклейки з текстом: «Ми не продаємо тютюн та алкоголь неповнолітнім».

Примітно, що протягом грудня і навіть у передсвяткові дні в області не зафіксовано жодного факту збуту «зеленого змія» чи цигарок цікавим до них тинейджерам.

«Реалізуючи європейські принципи ведення бізнесу, ми робимо усе від нас залежне, аби підприємниці краю швидко і комфортно отримували дозволи на торгівлю товарами підакцизної групи. Водночас, діючи у правовому полі, податківці безкомпромісно позбавлятимуть цього права тих, хто не гребує заробітками на фізичному і моральному здоров’ї неповнолітніх», – підкреслює начальник відділу контрою за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів Михайло Тіванов.

Нагадаємо, що згідно з чинним законодавством продаж алкогольних напоїв та тютюнових виробів неповнолітнім карається анулюванням ліцензії та штрафними санкціями. Розмір штрафу, який застосовується до порушників, становить 6 800 гривень.

15 Січня, 2015 |

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Vantage Theme – Powered by WordPress.
Перейти до панелі інструментів