На Хмельниччині одночасно сплатити штрафи на місці порушення зможе ще більше водіїв

0

Кілька місяців тому у державтоінспекторів Хмельницької області з’явились сучасні термінали для сплати водіями штрафів на місці. У період новорічних свят таких приладів на область було лише два. 

Наразі в обласному управлінні ДАІ закупили 27 новеньких терміналів, які працюватимуть у стаціонарному режимі, ще 20 мобільних приладів планують встановити у службових автомобілях. Працівники стверджують, що система працює успішно і водії процедурою задоволені, адже вона зручна і дозволяє зекономити час.

– З Державтоінспекцією у Хмельницькій області ми розпочали роботу в лютому. Проект реалізували разом і з Департаментом ДАІ, в рамках якого було встановлено майже 1000 терміналів у кожній області по всій Україні, – розповідає начальник відділу платіжних карток «Ощадбанку» Наталія Шимко. – До кінця наступного тижня плануємо передати мобільні термінали для службових автомобілів ДАІ. 

– Якщо порушник визнає свою вину і він має при собі платіжну картку будь-якого банку, він можете сплдатити штраф через термінал, –  каже Наталія Шимко.

Самі інспектори розповідають, що процедура проста і не займає багато часу, сплатити штраф на місці порушення водії погоджуються.

Начальник сектору адміністративної практики управління ДАІ у Хмельницькій області Геннадій Сибіга каже, що процедура полегшує життя водієві.

– Водій може бути як з міста, так і з сільської місцевості, тому сплатити штраф на місці буде зручніше. На місці порушення за бажанням водія можемо видати кілька копій постанови, де міститься номер і серія протоколу. Можуть бути різні непорозуміння, коли водій втрачає копію. Тоді він може звернутись в підрозділ ДАІ, де інспектор за прізвищем водія і номером автомобіля перевіряє, коли було скоєне правопорушення, і вже згодом водій може провести оплату, – пояснює Геннадій Сибіга. – До прикладу, якщо сплатити штраф потрібно після 5-ї години вечора, коли банки зачинені, то ми пропонуємо скористатись стаціонарними терміналами у підрозділі ДАІ.

Загалом, начальник сектору адміністративної практики зазначає, що терміналів вистачить на всіх і в майбутньому обладнати приладами планують кожен службовий автомобіль. 

Старший інспектор адміністративної практики відділення ДАІ з обслуговування Кам’янця-Подільського Віталій Чабан демонструє, як правильно здійснювати операцію платежу через термінал.

– Максимальна сума штрафу, яку водій може сплатити на місці – 850 гривень за керування транспортом без реєстраційним документів.

<

12 Березня, 2015 |

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Vantage Theme – Powered by WordPress.
Перейти до панелі інструментів