На Хмельниччині люстровані даішники оскаржують своє звільнення у суді

0

Майже місяць наказ Міністра внутрішніх справ Арсена Авакова про звільнення інспекторів ДАІ, які брали участь у складанні протиправних протоколів проти автомайданівців, йшов до обласного керівництва Державтоінспекції. Кого саме звільнили, звільнення семи інспекторів ДАІ, у відповіді обласного управління — шість прізвищ, у відповіді Міністерства — взагалі лише п’ять. За інформацією газети “Є”, один із семи даішників пішов на пенсію ще минулої весни. А ще двоє з них мають вислугу років для призначення пенсії, проте їм у зв’язку зі звільненням не дають вихідну допомогу і не призначають пільги.

1425392314

Працівники органів внутрішніх справ, яких звільнили, із таким рішенням не погоджуються. Злочинцями себе не вважають.

“Ми будемо відстоювати свої інтереси в суді, оскільки таке рішення незаконне. Стосовно нас не проводилось жодної перевірки, звільнили просто за списком. Мало ж би бути службове розслідування, – говорить тепер уже екс-начальник відділення ДАІ з обслуговування Теофіпольського району Анатолій Гаврилюк. – Я вже поніс покарання за протокол, який склав: були і догани, і премії знімали. Хоча ті люди, стосовно яких складались протоколи, не були тоді ще офіційно автомайданівцями. Прийшов рапорт із Києва про порушників, ми ж їх не гонили і не шукали, такого не було. Ця людина, стосовно якої складали протокол, не понесла ніякого покарання, а даішники, як виявилось, порушили законодавство”.

Інспектори переконані, що таке поспішне рішення про їхнє звільнення — спроба Міністерства “показати” свою роботу. Насправді ж люди, які віддавали накази, і далі працюють спокійно та не бояться люстрації. Звільнені на Хмельниччині працівники органів внутрішніх справ подали позовні заяви до Київського окружного суду і чекають, коли призначать слухання справи.

3 Березня, 2015 |

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Vantage Theme – Powered by WordPress.
Перейти до панелі інструментів