На Хмельниччині держінспектор і підприємець одержали неправомірну вигоду за дозвіл на будівництво автостоянки

0

Слідчим відділом прокуратури Хмельницької області спільно зі співробітниками Управління СБУ в області виявлено факт вимагання та одержання неправомірної вигоди головним державним інспектором одного із секторів Державної архітектурно-будівельної інспекції за пособництва приватного підприємця.

Встановлено, що посадовець ДАБІ, попередньо домовившись із приватним підприємцем, пообіцяли місцевому громадянину погодити декларацію про початок виконання робіт із будівництва автостоянки. За таку «послугу» вони вимагали 3000 доларів США, які представник громадянина змушений був передати підприємцеві – пособниці держінспектора. Надалі з цієї суми 2000 доларів вона передала посадовцеві ДАБІ, а решту залишила собі.

Сьогодні зазначеним особам повідомлено про підозру у вчиненні вказаних кримінальних правопорушень за ч.3 ст.368 (одержання неправомірної вигоди за попередньою змовою групою осіб, поєднане з вимаганням) та ч.5.ст.27 ч.3 ст.368 (сприяння в одержанні неправомірної вигоди) КК України. Досудове розслідування здійснює прокуратура області.

Прес-служба прокуратури Хмельницької області

15 Січня, 2015 |

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Vantage Theme – Powered by WordPress.
Перейти до панелі інструментів