На Хмельниччині більше 500 осіб працюють нелегально

0

Працівники фіскальної служби Хмельницької області з початку 2015 року виявили 536 громадян, які не були оформлені згідно вимог законодавства працедавцями. За результатами проведених перевірок суб’єктам підприємницької діяльності-юридичним особам донараховано мільйон 751 тисячу гривень податку на доходи фізичних осіб та 51 тисячу гривень єдиного внеску на загальнообов’язкове державне страхування, фізичні особи–підприємці сплатять 60 тисяч гривень податку на доходи фізичних осіб та 81 тисячу гривень ЄСВ.

У фіскальній службі області підкреслюють, що на 20 підприємствах та у 10 фізичних осіб-підприємців виплачували заробітну плату з порушенням вимог податкового законодавства. Приміром, при проведенні документальної позапланової перевірки приватного підприємця з Нетішина встановлено факти виплати заробітної плати трьом найманим працівникам без офіційного оформлення трудових відносин. За результатами вжитих заходів, суб’єкту господарювання донараховано понад 50 тисяч гривень податку на доходи фізичних осіб та єдиного соціального внеску, наймані працівники офіційно працевлаштовані.

Податківці кажуть, що у нинішніх умовах наявність тіньового ринку праці вкрай негативно впливає на соціально-економічну захищеність громадян та податкову культуру загалом. Зрештою, легальний бізнес також страждає від тінізації заробітної плати.

15 Квітня, 2015 |

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Vantage Theme – Powered by WordPress.
Перейти до панелі інструментів