Мобілізований Богачук – голова, Міщук – перший заступник

0

Після тригодинних дискусій нова громадська рада при обласній державній адміністрації нарешті визначилась зі своїми головою, його двома заступниками, секретарем та лічильною комісією. Їх, шляхом рейтингового голосування, обирали 69 з 74 членів громадської ради: п’ятеро – були відсутні на зібранні.

Отож, громадською радою відтепер керуватиме Володимир Богачук («Асоціація пасажирських перевізників «Поділля»). Але поки що заочно – адже за кілька днів до голосування його мобілізували (нині він проходить навчання на Одещині). Окрім Богачука на голову громадської ради висувались кандидатури Юрія Смаля («Люстрація та народний трибунал»), Тетяни Баєвої («Подільський центр «Гендерна рада»), Олександра Коліжука (обласний осередок федерації спортивного більярду України) та Івана Данкевича (обласний благодійний фонд «Карітас»). Однак ще до початку голосування Тетяна Баєва та Юрій Смаль зняли свої кандидатури. Смаль прокоментував свій самовідвід бажанням не заполітизовувати громадську раду, мотивуючи це тим, що він – активний член однієї з політичних сил. У рейтинговому голосуванні з результатом 42 голоси переміг відсутній на зібранні Богачук. Кандидатуру Івана Данкевича підтримали 33 члени громадської ради, а Олександра Коліжука – 13.

Поки голова буде відсутній, його обов’язки виконуватиме перший заступник. На цю посаду члени громадської ради запропонували Івана Данкевича, Олександра Коліжука та Аліма Міщука. Однак Данкевич попросив самовідвід, не зважаючи на те, що чимало присутніх просили змінити це рішення. З явною перевагою та результатом у 38 голосів проти 17 першим заступником голови громадської ради обрали головуючого Ради Майдану Аліма Міщука, який, до речі, був ювіляром – цього дня йому виповнилося 55.

1423842382

Ще одним заступником голови громадської ради став Володимир Повх (обласна організація Всеукраїнського фізкультурно-спортивного товариства «Колос»), хоча його крісло були не проти посісти ще четверо членів ради: Тетяна Баєва, Леонід Білий, Наталя Рохова («Хмельницький обласний центр молодіжних ініціатив») та Костянтин Геут (ГО «За кадром»). Різниця між претендентами була лише кілька голосів, а Гует та Повх взагалі набрали рівну кількість голосів, тому за них взагалі довелось переголосовувати. У підсумку Володимира Повха підтримали 31 член громадської ради, а Геута – на чотири менше.

Секретарем новоствореної громадської ради з явною перевагою та результатом у 37 голосів проти 25 за Тетяну Баєву стала Наталя Кошай («Батьківщина молода»).

13 Лютого, 2015 |

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Vantage Theme – Powered by WordPress.
Перейти до панелі інструментів