Металобрухт на хмельницькому Співочому полі заважає побудувати футбольні майданчики

0

В Хмельницькому уже давно  бракує якісних спортивних майданчиків. У місті   є лише три поля, які придатні для повноцінних тренувань та проведення матчів. Це Локомотив, що на Гречанах, та футбольні поля ДЮСШ-1 та СК «Поділля».

­- Надіюсь ці конструкції все таки вивезуть і земля не буде пустувати. І територію використають не для чергової багатоповерхівки чи ще одного торгового центру, а зроблять тут щось дійсно корисне і потрібне громадянам,  – говорить хмельничанин Віталій, який щодня ходить на роботу через Співоче поле.

Був план та виділяли кошти

Так зване Співоче поле побудували  у 1988 році  в долині Південного Бугу. Його відкрили під час святкування всеукраїнського фестивалю народної творчості. Впродовж багатьох років на цій території влаштовували пікніки, молодіжні «тусовки» та суботники.

В подальшому  місцева влада  планувала побудувати тут великий культурно-спортивний комплекс з льодовим палацом, кіноконцертними залами і плавальними басейнами. Усе це залишилося тільки в планах, адже у 2007-ому році недобудови знесли, а на їх місці з’явилися новенькі супермаркети.

У 2014 році міська рада планувала використати залишок Співочого поля для облаштування двох футбольних майданчиків.

– Міською радою уже розроблено проект облаштування двох футбольних полів. Це мають бути два майданчика 90 на 60 метрів. Одне буде із штучним покриттям, інше з природнім. Минулого року було виділено 2 мільйони гривень для реалізації проекту. Та їх не було використано, – говорить начальник управління молоді та спорту Хмельницької міської ради Валерій Вешко.
Почнуть будувати, коли вивезуть залізо

Втім, окрім фінансової проблеми, є й інші. Сьогодні від Співочого поля залишилася невелика територія, яка завалена громіздкими металоконструкціями, які належать будівельно-господарському гіпермаркету «Епіцентр».

– Проект ми не реалізовуємо через те, що «Епіцентр» не може вивезти  металеві конструкції. Як тільки вони це зроблять, ми будемо шукати нові варіанти виконання проекту, – говорить секретар Хмельницької міської ради, виконуючий обов’язки міського голови Костянтин Чернелевський.

Металоконструкції займають близько третини території, необхідної для облаштування футбольних полів. Вивезти їх проблематично, оскільки вони є досить громіздкими. Для цього, можливо, потрібно буде розібрати тролейбусні лінії по вулиці Зарічанській.

– «Епіцентром» оголошено конкурс на продаж і подальше вивезення металоконструкцій. Поки що ми не отримали пропозиції, які б нас задовольнили, – говорить юрист-консульт «Епіцентру» Андрій Гаман.

28 Січня, 2015 |

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Vantage Theme – Powered by WordPress.
Перейти до панелі інструментів