Медики стануть військовозобов’язаними, а дітей у школах навчатимуть віійськово-медичній підготовці

0

– Військово-медична доктрина – це концептуальне бачення майбутнього розвитку України, – каже Ольга Богомолець. – Цей розвиток відбуватиметься за ізраїлсько-швейцарською моделлю. Що вона передбачає? Найперше, це обов’язкова військова служба. Ті чоловіки, які свідомо не бажатимуть брати до рук зброю, теж будуть йти на військову службу, але у цивільний захист чи цивільну оборону, – пояснила Богомолець.

Жінки та дівчата, за словами народного депутата, теж зможуть за бажанням стати військовозобов’язаними.

Окрім цього, як розповідає Ольга Богомолець, в рамках доктрини, у школах проводитимуть уроки початкової військово-медичної підготовки, які були раніше. Зокрема, заняття будуть однаковими як для дівчаток, так і для хлопців.

– Важливим етапом є і психологічне тестування як підготовка для майбутньої професійної орієнтації, – зазначила пані Ольга. – Це має відбуватись ще в школі, щоб у віці 18-20 років людина була вже свідомо підготовленою.

В рамках доктрини медики знову стануть військовозобов’язаними.

–  Наразі нема медиків зобов*язаних, – говорить Богомолець. – Військові кафедри зруйновані, мобілізаційних резервів нема. Неважливо, чи ти йдеш на передову, чи займаєшся евакуацією – необхідно, щоб у кожного було своє місце в системі, свої професійні знання, – наголошує Ольга Богомолець.

Наразі документ знаходиться на стадії доопрацювання, депутат запевняє, що відпрацює його так, аби в майбутньому його не треба було переробляти.

Читайте також: Хмельницьких прикордонників навчатимуть тактичній медицині по стандартам НАТО

10 Лютого, 2015 |

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Vantage Theme – Powered by WordPress.
Перейти до панелі інструментів