Мариновані печериці по-домашньому
0Інгредієнти:
1 кг дрібних печериць, 350 мл води, 70 г соняшникової пахучої олії, 70 г винного оцту, 2 ст. л. цукру, 1 ст. л. солі, 3 лаврових листки, перець духмяний (горошком) – 4-5 штук, гвоздика – 4 шт., 4-5 зубків часнику, зелень кропу, зелена цибуля.
Приготування:
Печериці ретельно помити. Якщо великі – розрізати навпіл.
Відварити у підсоленій воді з перцем-горошком та лавровим листям протягом 20 хвилин з моменту закипання. Відкинути на друшляк і промити під холодною водою.
Приготувати маринад: змішати олію, оцет, вичавлений часник, сіль та цукор. Залити маринадом гриби. Через 10 хвилин можна їсти. Перед подачею притрусити зеленю кропу та зеленою цибулею.