Майже дев’ять тисяч школярів Хмельниччини здаватимуть ЗНО за новою системою

0

В Хмельницькій області 8 988 людей зареєструвалися для проходження тестування ЗНО. З них близько 8 тисяч – цьогорічні випускники. Усі інші, це ті, хто має старі атестати про середню освіту або минулорічні сертифікати ЗНО. На основі цих документів до вищих навчальних закладів поступити неможливо.

24 квітня відбудеться перше тестування ЗНО. Хмельницьких школярів будуть перевіряти на знання української мови та літератури. Здача цього предмету обов’язкова для всіх. Без отримання заліку з нього ніхто не отримає допуску до наступних тестувань.

– Для тих, хто не зможе пройти його у визначений час через поважну причину, призначено додатковий день для здачі іспиту – 9 червня. Інші не отримають навіть атестатів про освіту, тому вони  будуть змушені  чекати рік, аби отримати можливість вступити до вишу, – розповідає «ВСІМ» заступник начальника управління освіти і науки Хмельницької облдержадміністрації Валентини Блажиєвська.

З 2015 року вступили в дію зміни в проведенні ЗНО. Відтепер тестування з української мови та літератури і математики матимуть два рівня. Для тих, у кого профільним є один із цих предметів повинні будуть здавати іспит поглибленої складності. Іншим  достатньо буде і базового. Визначитися із тим, які предмети потрібно здавати і рівень тестування випускник повинен сам. Для цього йому потрібно ознайомитись із умовами вступу в бажаний вищий навчальний заклад. Кожен такий освітній заклад встановлює їх самостійно.

Важливим нововведенням в системі ЗНО є нова система визначення результатів. В попередні роки достатньо було набрати 124 бали з непрофільного і 140 балів із непрофільного предметів. Цього року група експертів визначатиме так званий «пороговий бал» для кожного предмета.

Задля того, аби усі абітурієнти в майбутньому були у рівних умовах, сертифікат ЗНО буде мати обмежений термін дії – один рік. Як повідомляють в департаменті освіти і науки Хмельницької облдержадміністрації, це унеможливить його багаторазове використання недобросовісними випускниками.

Хмельничани здаватимуть незалежне оцінювання в районних центрах. А там, де невелика кількість випускників (Деражнянський, Віньковецький, Старосинявський, Білогірський, Чемеровцеький та Новоушицький райони), будуть здавати в сусідніх містах. Для усіх будуть надані автобуси для відвезення на місце тестування.

 

2 Квітня, 2015 |

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Vantage Theme – Powered by WordPress.
Перейти до панелі інструментів