Круглий стіл щодо тарифів у «маршрутках» знову не приніс результатів. Майже три години обговорень закінчились нічим

0

Єдиний результат – повторне засідання у ще вужчому форматі.

Вчора відбувся круглий стіл на тему «коригування тарифу на перевезення пасажирів транспортом загального користування». Участь в обговоренні взяли представники громади міста, перевізники, а також члени виконавчої влади.

В ході дискусії учасникам круглого столу так і не вдалось досягти результату. Перевізники наполягали на тому, що тариф у 4 гривні є життєво необхідним для них, адже ціна піднялась не лише на паливно-мастильні матеріали, а й на інші складові загального тарифу. Представники влади, в свою чергу, намагались довести економічну обгрунтованість виведеного тарифу в розмірі 3 гривні 62 копійки (заокругленого до 3 грн. 50 коп. – ГТП). Однак всі зусилля щодо конструктивного обговорення питання обривались після того, як слово брала «громадська активістка» Вікторія Кохановська, яка швидко переводила розмову на підвищені тона, тим самим заганяючи її в глухий кут.

Зрештою, було вирішено продовжити розмову сьогодні у ще тіснішому колі: по три представники від громади міста і перевізників за участі директора департаменту економіки та розвитку інфраструктури міста. У випадку, якщо комісія не знайде суттєвих розбіжностей із запропонованим департаментом тарифом (3 грн. 50 коп. – ГТП), то його приймуть вже цього четверга на черговому засіданні виконавчого комітету.

Також, додатковою групою, сьогодні буде організово моніторинг пасажиропотоку в маршрутках. Разом з тим, активісти зможуть виявити будь-які порушення перевізників «на ділі», аби пізніше прозвітувати про це.

18 Березня, 2015 |

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Vantage Theme – Powered by WordPress.
Перейти до панелі інструментів