Корупція на війні та коли мешканці багатоповерхівок отримають землю під своїми будинками

0

Сьогодні, 27 березня, на зустрічі з громадськістю народні обранці від “Об’єднання “Самопоміч” обговорювали обороноздатність країни, Мінські домовленості, роботу депутатів та Уряду, а також проблеми ЖКГ міста. Зокрема, командир 2-го Батальйону спеціального призначення “Донбас” Семен Семенченко розповів про своє бачення війни на Сході. На його думку, основними проблемами оборонного комплексу є борги підприємств, відсутність якісної логістики, тотальний грабіж та відсутність замовлення.

“Мінські угоди – це шлях в тупик. Як там можуть пройти місцеві вибори, якщо вони будуть під дулом автомата. А потім із бойовиками маємо провести децентралізацію. Я реаліст, я розумію, для того, щоб суспільство це прийняло, йому треба втомитися і впасти в депресію, як після першого Майдану. Для чого в ДНР і ЛНР зараз створюється Міністерство безпеки, – сказав Семен Семенченко. – По суті, наша армія використовується неефективно. Це говорить про безвідповідальність керівників. Між Іловайськом і Дебальцевим нічого не змінилося.”

Народний депутат наголосив на тому, що будуть створені комісії з розслідування подій під Іловайськом, Дебальцевим, у Вуглегірську, в донецькому аеропорту. Він висловив сподівання, що Президент “наведе порядок.”
“У регіонах я намагаюсь налагодити роботу вікна з прийому скарг на факти корупції і факти, які мають значення у воєнній сфері. Ми шукаємо для нашого мозку, яким є Комітети у Верховній Раді, руки і ноги, голови і очі. Усі разом ми можемо дуже багато корупційних схем розкрити, бо нинішні корупціонери набагато більше бояться публічності”, – додав Семен Семенченко.

Народний депутат, заступник голови Комітету з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства Альона Бабак розповіла про законопроект, який готується до впровадження у сфері ЖКГ і пройшов уже перше читання в Раді. Зокрема, йшлося про те, що мешканці будинків отримають у співвласність не тільки будинок, а й землю під будинком і прибудинкову територію.

“Є люди, які можуть об’єднатися в ОСББ. Але є такі, хто не готовий до цього і продовжують бути на утриманні ЖЕКів. Та за Цивільним кодексом, власникам квартир належить все: і частина даху, і підвал тощо. За законопроектом, не треба буде 100% згоди власників, щоб управляти будинком, достатньо лише 75%. Буде запроваджуватись також механізм письмового опитування, – розповіла Альона Бабак. – Земля і прибудинкова територія буде визначатися теж як спільна власність. Якщо будинок зруйнується, мешканці залишаються без нічого, а за новим законом, вони матимуть землю, на якій зможуть збудувати нове житло чи якось по-іншому нею розпорядитися.”

Окрім того, на зустрічі депутати фракції “Об’єднання “Самопоміч” обговорювали з хмельничанами питання децентралізації, внесення змін до Конституції, продажу і оренди землі, забезпечення військовослужбовців. Як зазначив Семенченко, найближчим часом загострення воєнних дій на Сході не буде, натомість зараз триває боротьба за людський розум, яку ми повинні виграти.

30 Березня, 2015 |

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Vantage Theme – Powered by WordPress.
Перейти до панелі інструментів