Кам’янчанина покарали піврічною гауптвахтою за “самоволку”

0

Артемівський міськрайонний суд Донецької області покарав бійця з Кам’янця-Подільського шестимісячною гауптвахтою за “самоволку”. Арешт подолянин відбуватиме у Дніпропетровському зональному відділі військової служби правопорядку.

У серпні минулого року Кам’янець-Подільський районний військовий комісаріат мобілізував чоловіка до армії. Його зарахували оператором третього протитанкового відділення протитанкового взводу, другої роти охорони 13-го батальйону територіальної оборони Чернігівської області – “Чернігів-1”. З тих пір наш земляк боронив державу на Сході Україні.

У лютому боєць з Кам’янця-Подільського охороняв опорний пункт поблизу села Луганське Артемівського району Донецької області. Проте 3 лютого оператор протитанкового відділення пішов у “самоволку”.

“Близько 08:00 самовільно залишив територію опорного пункту та убув до міста Красний Лиман, де в цей же день приблизно о 16:30 його протиправні дії були припинені військовослужбовцями військової комендатури міста Слов’янськ, – йдеться у матеріалах справи. – При цьому, чергування не ніс, обов’язків військової служби щодо забезпечення оборони і охорони в межах і навколо опорного пункту, а також відбиття атак противника, з метою недопущення прориву незаконних збройних формувань, у порушення наказу командира, не здійснював, тим самим відмовився від несення обов’язків військової служби.”

Щодо кам’янчанина відкрили кримінальне провадження за частиною третьою статті 409 – відмова від несення обов’язків військової служби у бойовій обстановці. Такий злочин карається ув’язненням терміном від п’яти до десяти років. Щоб не потрапити за ґрати, солдат уклав договір із військовим прокурором про визнання своєї вини. Сторони погодили й покарання — арешт на шість місяців з відбуванням його на гауптвахті Дніпропетровського зонального відділу військової служби правопорядку. Артемівський міськрайонний суд Донецької області затвердив такий вирок.

4 Березня, 2015 |

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Vantage Theme – Powered by WordPress.
Перейти до панелі інструментів