Кабачки, фаршировані м’ясом та рисом в сметанно-томатному соусі

0

Такі кабачки виходять ніжними, легко відламуються виделкою. Виглядає така страва теж дуже привабливо й апетитно. До речі, з начинкою можна експериментувати, використовуючи гриби, рис та овочі в різній інтерпритації.

Інгредієнти:
4-5 кабачків середнього розміру (у мене цукіні), 500 г курячого фаршу (можна і свинячого), 100 г вареного рису, морквина, цибулина, зелень кропу, сіль, перець, яйце.
Для соусу: морквина, 2 цибулини, 3-4 ст. л. сметани, 2 ст. л. томатної пасти, цукор, сіль, перець, паприка.

Приготування:
Кабачки промити, почистити від шкірки, нарізати поперек на частинки завдовжки 4-5 см (вийдуть циліндри). Зробити стаканчики з циліндрів: вийняти м’якоть, зробивши наскрізний отвір без денця (я скористалася пристосуванням для видалення з качана з яблук, але можна робити це і ножем).


Приготувати фарш: рис відварити до готовності. Овочі подрібнити та спасерувати на олії.. Зелень дрібно нарізати. Змішати фарш, рис, зелень та овочі, додати яйце й ретельно все вимісити.


Стаканчики з кабачків нафарширувати фаршем.

Скласти в каструлю.


Приготувати соус: моркву натерти на тертці, цибулю нарізати кубиками. Підсмажити овочі на олії. Додати сіль, перець, паприку, дрібку цукру. Влити сметану та томатну пасту.


Залити соусом кабачкові стаканчики, влити 100 мл води або бульйону та тушкувати все до готовності.


Подавати зі сметаною, прикрасивши гілочкою базиліку. 

19 Серпня, 2015 |

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Vantage Theme – Powered by WordPress.
Перейти до панелі інструментів