Італійський салат із часточками дині та панірованою моцареллою
0Свіжий, легкий, незрівнянно вишуканий… Але його родзинкою є не лише диня. Смажена моцарелла – це неймовірно смачна і дуже апетитна закуска, яку просто обожнюють італійці. Гадаю хрустка рум’яна паніровка і гарячий тягучий сир всередині припаде до душі і вам.
Інгредієнти:
70 г салату айсберг, 100 г помідорів чері, 100 г дині, соус бальзамічний, 250 г сиру моцарелла, олія оливкова, 20 г сухарів панірувальних, яйце, сіль, цукор, суміш перців, сухий та свіжий базілік.
Приготування:
На тарілці розкласти салат айсберг, на нього помідори чері, розрізані навпіл. Нарізати декілька часточок дині і також викласти їх на салатну тарілку. Кульки моцарелли нарізати кружальцями. В окремій мисочці збити яйце. Обкачувати сир в яєчній суміші, потім у панірувальних сухарях. Обсмажити паніровані шматочки моцарелли на оливковій олії, обсушити на паперовому рушнику чи за допомогою серветки.
Викласти їх зверху на салат. Прикрасити все листочками зеленого базиліку.
Приготувати заправку: змішати оливкову олію та бальзамічний соус. Додати за смаком сіль, цукор, суміш перців, сухий базилік. Ретельно перемішати (до розчинення цукру та солі). Полити заправкою салат та прикрасити листочками базиліку.