Хто робитиме вибори: малодосвідчена 51-річна жінка (ІНФОГРАФІКА)

0

Газета «Є» дослідила досвід роботи на виборах усіх голів виборчих комісій на Хмельниччині. І, як з’ясували, для багатьох вибори 25 жовтня 2015 року будуть першими на посаді голови тервиборчкому.

Досвідчені
Кому, кому, а ось голові Хмельницької обласної виборчої комісії Наталії Кострубській досвіду не позичати. На парламентських виборах 2012 року вона була заступником голови окружної комісії на окрузі №187, як представник Партії регіонів. На минулорічних президентських перегонах була головою ТВО №190, як представник Михайла Добкіна. Цього разу вона очолила обласну комісію від партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність».
Лариса Мельник, голова Віньковецької районної виборчої комісії від партії «Нова держава», очолювала цю комісію на місцевих виборах у 2010 році. Щоправда, тоді вона представляла Комуністичну партію України.
На Волочищині Валентина Войціцька від «Батьківщини» також вже була головою комісії. В 2010 року на місцевих виборах вона представляла Партію регіонів.
Ізяславську районну виборчу комісію очолила Людмила Дацишина від «Свободи», яка в 2010 році була заступником голови цієї комісії. Тоді вона також представляла «Свободу».
Заступник голови Кам’янець-Подільської райвиборчкомісії 2010 року від кандидата на пост Президента Віктора Ющенка Лариса Ткачук тепер очолила комісію від «Батьківщини».
На Теофіпольщині голова комісії від «Блоку Петра Порошенка «Солідарність» – Надія Варнацька, яка в 2014 році також очолювала комісію, як представник кандидата в Президенти Петра Порошенка. А в лютому 2010 року під час проведення повторного голосування була головою ОВК на окрузі №191 від кандидата Віктора Януковича.
Шепетівську району комісію від «Блоку Петра Порошенка «Солідарність» очолює Анатолій Книш, який на місцевих виборах 2010 року був головою комісії від «Сильної України».
Виборчу комісію Ярмолинецького району очолив Василь Мельник, який в 2010 році був головою комісії від Партії регіонів. Тепер же він є представником партії «За конкретні справи».
Ну і ще один досвідчений керівник виборчкомів – Віктор Квасницький, який очолив Хмельницьку міську виборчу комісію від «Опозиційного блоку». Якщо на президентських виборах 2004 року він був лише членом ТВК від Віктора Януковича, то в 2014 році вже був головою окружкому від партії «Громада».
Із рядового – в керівники
На Деражнянщині Надія Олійник від «Блоку Петра Порошенка «Солідарність» ще була головою комісії, але… На виборах Президента в 2014 році була членом комісії від кандидата Василя Куйбіди. Членом окружної комісії від «Правого сектора» на позачергових парламентських виборах в 2014 році на ОВК №189 була і Олена Склонна. Тепер вона очолила Красилівську районну виборчу комісію від «Блоку Петра Порошенка «Солідарність».
Старокостянтинівську районну комісію від «Опозиційного блоку» очолює Андрій Адамчук, який в жовтні 2014 року був членом окружкому від Партії регіонів. Людмила Гуріна, Старосинявської комісії від «Батьківщини», також працювала членом ТВК у 2010 році від цієї ж політичної сили.
Кам’янець-Подільську міську виборчу комісію від «Опозиційного блоку» очолив Руслан Ярема, який двічі був членом окружкомів. У 2014 році від «Ліберальної партії», у 2012 році – від «Руської Єдності». Головою Шепетівської міської виборчої комісії стала Галина Новіцька. У 2012 та 2014 роках вона також працювала членом ОВК. Як і на попередніх виборах, так і нині, вона є представником «Батьківщини».
Перший раз у…
Одразу 12 голів виборчкомів на Хмельниччині не лише не були в керівниках виборчих комісій, а взагалі не працювали на такому рівні. Принаймні, такий висновок можна зробити, якщо проаналізувати наявні дані на сайті Центральної виборчої комісії.
 
Марія Зелінська від «Батьківщини» (Білогірська РВК), Аліса Кикилик від «Відродження» (Городоцька РВК), Ніна Івшина від партії «За конкретні справи» (Дунаєвецька РВК), Марія Подолян від «Народного фронту» (Летичівська РВК), Світлана Чорноконь від Радикальної партії Олега Ляшка (Новоушицька РВК), Анатолій Суріков від «Народного фронту» (Полонська РВК), Оксана Лойко від «Свободи» (Славутська РВК), Любов Наумова від «За конкретні справи» (Хмельницька РВК), Марія Лісневська від «Народного фронту» (Чемеровецька РВК), Зоряна Мовчанюк від «Народного фронту» (Нетішинська МВК), Альона Никитюк від від Радикальної партії Олега Ляшка (Славутська МВК) та Ольга Чебакова від «Українського об’єднання патріотів – УКРОП» (Старокостянтинівська МВК) – саме ці голови виборчкомів, за даними ЦВК, не мають досвіду роботи в територіальних виборчкомах. Хіба що в дільничних виборчих комісіях…  

 

10 Вересня, 2015 |

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Vantage Theme – Powered by WordPress.
Перейти до панелі інструментів