Хто може зайняти крісло мера у Хмельницькому

0

Нагадаємо, що у  Верховній Раді зареєстрували  проект постанови за номером 1703-1, згідно з яким хмельничани повинні обирати  нового міського голову  уже навесні.  У виборах наприкінці березня зацікавлені чи не усі ймовірні кандидати. Втім, про своє бажання стати новим  «батьком» міста говорять дуже скромно.  Поки що Хмельницьким «гуляють» декілька прізвищ як активістів, так і чиновників, які б зайняли вакантне місце.

Номер один у так званому списку – секретар Хмельницької міської ради  Костянтин Чернилевський, який  з листопада виконує обов’язки міського голови. Саме він, займаючи одночасно дві посади, займається зараз проблемами міста.   Костянтин Іванович  розповів «ВСІМ»,  що зараз у його планах такої стратегії немає. Проте, якщо він надумає реєструватися, то у свої  передвиборчій кампанії покаже, як працює  Верховна Рада.

Одним із ймовірних кандидатів, якого також «прогнозують» і на посаду голови Хмельницької ОДА, – заступник мера Анатолій Нестерук.  Про свою кандидатуру на майбутніх виборах він говорить неохоче.

– Я ще не знаю точно, що мають бути вибори. Як буде відомо точно, що вони будуть, то я скажу свою відповідь, – каже Анатолій  Нестерук. – Я маю повно роботи, над такими питаннями я поки не задумаюсь. На сьогодні це не стратегічне питання для міста – чи будуть, чи ні. Якщо закон буде прийнятий, я вам відповім.

Голова обласного осередку Спілки ветеранів Афганістану Микола Приступа, який керував містом 2002–2006 роках,   ще не оцінив свої можливості, тому однозначної відповіді не дає.

– Я ще не задумувався  над цим питанням. Буде час виборів,  будемо думати. А поки я чітко не можу сказати, чи буду кандидатом, чи ні, – каже Микола Приступа.

Ще одним із потенційних кандидатів, розглядають першого заступника голови Хмельницької ОДА  Олександра Симчишина.

-Бажання звичайно є, і сили відчуваються, щоб змінити ситуацію в місті, але за цей час багато чого ще може змінитися, – каже  Олександр Симчишин. –  Ближче до тої події будемо визначатися.

Також, ходять чутки про те, що екс-голова Хмельницької облдержадміністрації, керівник Хмельницького обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України Віталій Олуйко також готується до вибрів. Але говорити про це Віталій Миколайович ще не готовий.

– Я зараз не буду відповідати, коментувати, обов’язково дам інтерв’ю пізніше. Зараз в ЗМІ різні публікації, які викликають не дуже здоровий ажіотаж.

Крім посадовців,  про  вибори міського голови вже задумуються місцеві активісти. Зокрема, Руслан Рохов.

– Місто розвиває не одна людина, а команда людей, – каже Руслан Рохов. – Питання не  в тому, чи хочу я чи не хочу, а в тому, чи є сформована команда. Потрібні люди, які  присвятять себе місту на 5 років. Якщо  такі знайдуться, і вони побачать в мені людину, яка  б могла керувати містом, тоді будемо працювати. Якщо команди нема, то я не бачу сенсу щось робити.

Голова хмельницького «Автомайдану» Вікторія Середюк каже, що у мери вона балотуватись не буде однозначно, хоча ідея така була.

– Виникала така ідея, багато активістів радили мені, щоб я висунула свою кандидатуру, – зазначає Вікторія  Середюк. – Там потрібна реєстрація, передвиборча кампанія. Я вважаю, що зараз витрачати гроші потрібно на армію. А зайвих у мене просто нема.

Не виключено, що у перегонах братимуть участь  голова хмельницької Ради Майдану Алім Міщук, екс-нардеп від «Батьківщини» Олег Лукашук, депутат Хмельницької міської ради Сергій Мандзій та постійний кандидат на це місце Віктор Коліщак. 

16 Січня, 2015 |

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Vantage Theme – Powered by WordPress.
Перейти до панелі інструментів