Хмельницьким спецпризначенцям вручили державні нагороди за героїзм

0

Сьогодні, 24 серпня, з нагоди Дня Незалежності, у Хмельницькому відзначили військовослужбовців 8-го окремого полку спецпризначення. За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, одного бійця нагородили орденом Богдана Хмельницького, 16 спецпризначенців отримали орден «За мужність» ІІІ ступеню, та ще кільком десяткам вояків вручили медалі «За військову службу Україні». Як відомо, 8-й полк спецпризначення з перших днів антитерористичної операції виконує бойові завдання на Сході країни.

«Я цих хлопців пам’ятаю, якими вони були до початку конфлікту, і бачу, які вони тепер. Сьогодні виходили отримувати нагороди ніби інші люди: раніше були маленькі 18-річні хлопці, а зараз 19-річні мужики, – каже командир 8-го полку спеціального призначення полковник Олег Нечаєв. – Бійці справді помужніли. Пишаюсь ними. Це вже не та армія, яка була раніше: воювати навчилися і офіцери, і солдати».

Майже всі розвідники уже виконували завдання у зоні АТО

Командир зазначає, що з початку бойових дій у зоні АТО загинули 10 спецпризначенців. Серед бійців 8 полку – двоє Героїв України, близько 80 власників державних орденів. З такими вояками, каже полковник, не страшно іти на завдання.

«Найстаршому, хто загинув з полку, – 29 років, решті – трохи за 20 і навіть 19 років. Тому чоловікам, які сидять удома та ухиляються від призову, має бути соромно. У нас двері відкриті, є вакантні посади», – додає Олег Нечаєв.
Серед тих, хто отримав нагороду, – 23-річний Олександр Ящук. Йому сьогодні вручили орден «За мужність». Боєць каже, що просто виконував свою роботу.

Нагородження відбулось на території військової частини

«Ми потрапили у засідку, коли відбивалися, ворожа куля влетіла мені під бронежилет, на щастя, життєво важливих органів не пошкодила, – розповідає Олександр. – Я втратив у бою двох товаришів. Як санінструктор робив усе, щоб їх врятувати, та не зміг. Сьогодні ж велике свято, та я думаю, у недалекому майбутньому відзначатимемо ще один День Незалежності – звільнення території країни від сепаратистів».

Привітати бійців прийшли керівники області

У полк ще один із нагороджених – 42-річний старшина Василь Гнатюк – прийшов разом із трьома товаришами з однієї охоронної структури. Одного з «четвірки» вже немає серед живих.

«Ми вирішили, що знаємо, як користуватися зброєю, тому можемо стати на захист країни. Потрапили у бій: 24 липня під луганським аеропортом загинув наш товариш – Андрій Василишин, багато отримали поранення, – згадує боєць. – Усі хлопці тут надійні, вірю, що вони дуже швидко повернуться з перемогою. Я вірю в Україну, і вірю в людей. Якщо не вірити, нічого не буде».

Серед військовослужбовців 8 полку чимало жінок

Привітати військових із врученням нагород та 24-ю річницею Незалежності України прийшли керівники області та рідні. Подякували за мужність і героїзм, бажали повертатися живими і неушкодженими та з перемогою.

Спецпризначенцям присвоїли чергове військове звання

Командир каже, що з такими бійцями не страшно воювати

Свято відзначили з оркестром

25 Серпня, 2015 |

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Vantage Theme – Powered by WordPress.
Перейти до панелі інструментів