Хмельницький впритул наближується до епідеміологічного порогу захворюваності на ГРВІ

0

Хмельничиина наблизилася до перевищення епідеміологічного порогу захворюваності на грип та гострі респіраторні захворювання. Лише за вчорашній день до Хмельницької міської інфекційної лікарні було госпіталізовано майже тридцять чоловік. А у Кам’янець-Подільському, Нетішені та Славуті зафіксовано показники захворюваності вище порогового рівня.

«Лише 3 лютого до інфекційної лікарні із ГРВІ та грипом поступило 26 чоловік. 20 із них — це діти, – каже головний лікар Хмельницької інфекційної лікарні Оксана Піддубна. – На сьогоднішній день лікарня переповнена, а кількість хворих продовжує зростати. Останнім часом взагалі спостерігається різкий спалах захворюваності на ГРВІ та грип і хворіють, в основному діти».

Згідно статистики головного управління Держсанепідслужби Хмельницької області, за 4-й календарний тиждень 2015 року в області на гострі респіраторні вірусні інфекції захворіло 6 243 особи. У порівнянні з попереднім тижнем захворюваність зросла на 36%. Впритул до порогових показники наблизилися у Волочиському, Городоцькому, Хмельницькому, Чемеровецькому, Полонському, Деражнянському районах та в місті Хмельницький.

Найбільше на Хмельниччині хворіють діти віком до 17 років (3 773 особи). Досить інтенсивно епідемічний процес протікає у віковій групі від 5 до 14 років. Госпіталізовано 6,4%. Летальних випадків не зареєстровано.

4 Лютого, 2015 |

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Vantage Theme – Powered by WordPress.
Перейти до панелі інструментів