Хмельницький аеропорт ще довго не прийматиме літаки через аварійний стан

0

На черговій сесії облради вирішувалося питання про відновлення нормальної роботи аеропорту.  

Два роки поспіль кошти на реконструкцію комунального підприємства уже виділялися. Але програма «Виведення комунального підприємства «Аеропорт Хмельницький» з кризового стану не спрацювала. Таким чином, із профінансованих протягом 2013 – 2014 років коштів на суму 2 846,7 тис. грн. використано 1 149,8 тис. грн., решту – 1 696,9 тис. грн. через недостатність казначейських лімітів повернуто до обласного бюджету без виконання. Також виділені кошти витратили на погашення заробітної плати працівників підприємства, які довгий час їх не отримували.

Депутати вирішили повернутися до питання аеропорту на наступній сесії. Голова облради Іван Гончар доручив управлінню інфраструктури та туризму облдержадміністрації напрацювати конкретні рекомендації стосовно подальшої роботи аеропорту.

Довідка

Комунальне підприємство «Аеропорт Хмельницький» – це виробнича система, яка складається з аеродромного, аеровокзального, наземного комплексів, має на меті забезпечити авіаційні перевезення, безпеку польотів і обслуговування пасажирів, вантажів та багажу на землі.

Аеропорт розташовано на відстані 7 км на південний захід від м. Хмельницький. Загальна площа земельної ділянки, на якій розміщений аеропорт, – 127,63 га, у тому числі летовище – 13,2 гектара.

Аеропортовий комплекс аеродрому складається з приміщення для обслуговування пасажирів загальною площею 700 кв.м (розташоване на одному поверсі адміністративної будівлі) та пункту пропуску через державний кордон площею 800 кв. метрів (окрема будівля).

Пункт пропуску через державний кордон складається з приміщення та устаткування для здійснення реєстрації авіаквитків, перевірки пасажирів на авіаційну безпеку, митного і паспортного контролю прикордонною службою.

Аеропорт має можливість обслуговувати не менше 4 – 6 міжнародних рейсів на добу.

8 Квітня, 2015 |

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Vantage Theme – Powered by WordPress.
Перейти до панелі інструментів