Хмельницьких водіїв вчили паркуватись. Порушників «карали» наліпками на авто

0

Саме для цього організатори та ініціатори акції роздрукували наліпки із написами «Я ігнорую правила дорожнього руху», які клеїли на авто, аби присоромити водіїв. Тим самим привчаючи їх не порушувати правил дорожнього руху.

Рейд вулицями міста розпочали ще зранку. Бажаючих взяти участь у рейді зібралось небагато, навіть попри те, що акція мала багато позитивних відгуків серед хмельничан у соціальній мережі «Facebook». Саме через мережу цю ідею і вирішили розповсюдити хмельницькі активісти.

Ініціатор заходу Олександр каже, що все почалось із того, що люди викладали фото порушників, які ігнорують правила паркування.

– Якби люди просто викладали  фото, сенсу не було б. Зміни б не відбувались, якщо б нічого ніхто не робив, – каже організатор. –  Так щоразу долучається все більше людей у групу та присилають майже щодня по 10, а то й 20 фото.

Олександр пояснює, що з цією ідеєю вони звернулись до Державтоінспекції у Хмельницькій області, на яку правоохоронці одразу відгукнулись. 

У рейд виїхало три екіпажі службових автівок. Перевірку почали із центру міста. Чекати довго не довелося. Майже одразу інспектори та інші учасники рейду помітили іномарку, котра стояла майже на пішохідному переході. Власниця автомобіля теж не забарилась. На зауваження жінка реагувала неохоче, пообіцяла лиш, що такого більше не буде, сіла в авто і поїхала.

Наступних порушників теж довго не шукали. Найбільше автомобілів, котрі місцем паркування викликали обурення не лише серед організаторів рейду, але й у перехожих, знаходилось на вулиці Проскурівського підпілля. Водії автівок залишали їх просто на пішохідному переході, прямо під знаком.

Інспектор з профілактичної роботи відділення ДАІ з обслуговування Хмельницького Андрій Прокопенко підходить до автомобіля, водія за кермом немає.

– У даному випадку водій здійснив кілька порушень правил – в’їхав під дорожній знак, він не мав права залишати тут транспортний засіб, не кажучи вже про зупинку автомобіля, – пояснив інспектор.

Андрій Прокопенко зазначає, що за дане адміністративне правопорушення передбачається відповідальність у вигляді штрафу в розмірі від 255 до 340 гривень. 

Більшість водіїв з розумінням реагували на зауваження інспекторів.

Акція викликала неабияке зацікавлення серед хмельничан. Хтось обурювався, а хтось сперечався. 

Масовий рейд, в рамках акції «Я паркуюсь, як ХОЧУ», проводився вперше. Тому на перший раз  інспектори проводили із водіями роз’яснювальну роботу, обмежуючись зауваженнями і попередженням.  

В обласному управлінні ДАІ запевняють, що подібні рейди потрібно проводити і надалі. У цьому переконані і громадські активісти.

– Ми хочемо навести порядок і лад у нашому місті, – каже голова громадської організації «ХАЛК» (Хмельницький автолюбительський клуб) Володимир Огойко. – Тому наше завдання разом із працівниками ДАІ – культурно і ввічливо, не перевищуючи своїх повноважень, пояснити людині, що вона порушила правила дорожнього руху, а також допомогти інспекторам у виявленні порушників.

15 Березня, 2015 |

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Vantage Theme – Powered by WordPress.
Перейти до панелі інструментів