Хмельницьких студентів вчили правильно поводитись у небезпечних ситуаціях

0

Перед початком навчань, частина студентів вишу знаходилась на вулиці та уважно спостерігала за усім, що відбувається. Інші ж самі взяли участь у навчаннях та продемонстрували, як слід евакуюватись у випадку небезпечної ситуації. Саме для цього була призначена захисна споруда, яка знаходиться на території університету. Студенти дещо розгублені, але радісні, без паніки впорались із  поставленим завданням.

Навчання вирішили провести у три етапи та розглянути три ситуації, які, за словами рятувальників, ймовірно можуть виникнути на об’єктах, де знаходиться велика кількість людей.

Заступник начальника Головного управління ДСНС у Хмельницькій області Віктор Кривий розповідає, що метою цього навчання було показати студентам, викладачам як необхідно діяти при виникненні небезпечної ситуації.

– На сьогодні ми розглянули три види небезпечних категорій, які можуть виникнути на об’єкті з масовим перебуванням людей, – пояснює Віктор Кривий. – Відповідно до цього було відпрацьовано дії по евакуації студентів з навчального закладу, корпусу та укриття їх у спеціально призначеному приміщенні.

Відпрацьовують дії по ліквідації невідомого предмета, який знайшли біля входу в навчальний корпус закладу.

Під час другого етапу навчання присутнім показували, як необхідно діяти у ситуації виявлення невідомого підозрілого предмета, який може бути вибухонебезпечним.

На останньому етапі ж провели евакуацію студентів і викладачів у разі розповсюдження у корпусі навчального закладу невідомої  хімічно небезпечної речовини. Для цього працівники підрозділів озброїлись автодрабиною та пневматичною подушкою або як її нарекли «Куб життя».

Опрацьовують ситуацію по виявленню та розповсюдженню невідомої речовини. Евакуюватимуть групу студентів, які опинились відрізані від виходу

Працівники ланки радіаційної та хімічної розвідки шукають джерело небезпеки

Рятувальники використовують для евакуації пневматичну подуку “Куб життя”, яка надувається за 40 секунд. 

Начальник управління з питань надзвичайних ситуацій цивільного захисту населення та охорони праці Дмитро Білоус зазначає, що ці навчання є надто важливими, особливо у теперішній час.

– Ситуація у державі така зараз, що є різні загрози, тому такі навчання проводити варто. Прикро, що саме таке становище в Україні спонукало всі структури, щоб вони почали виконувати свої завдання.

Як зізнаються у ДСНС, навчання вдалось провести на належному рівні. Однак, те, що є дрібні помилки та недоопрацювання – не приховують. Найперше, це не досконале забезпечення засобами захисту. До прикладу, у підрозділах рятувальної служби немає спеціальних протигазів, якщо стосується викидів хлору чи інших хімічних речовин. Натомість, поки користуються загальновійськовими протигазами. 

1 Квітня, 2015 |

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Vantage Theme – Powered by WordPress.
Перейти до панелі інструментів