Хмельницьких рибалок просять не виходити на лід

0

У багатьох випадках ті, хто нехтує застереженнями, провалюються під лід.  Трагедією обертаються і зусилля тих, хто поспішає їх рятувати, якщо останні не мають при собі елементарних засобів порятунку.

–   Деякі небезпеки наче дозрівають у певний сезон, у кожної з них — свій термін. Лід може підвести нас восени, взимку й навесні. Про це необхідно пам’ятати, – каже працівник прес-служби Хмельницького міськрайонного відділу ГУ ДСНС України у Хмельницькій області Руслана Яцишина.

Пам’ятайте:

Знайдіть для початку стежку або сліди на льоду. Якщо їх немає, позначте з берега маршрут свого руху. Подивіться заздалегідь, чи немає підозрілих місць:

– лід може бути неміцним біля стоку води (наприклад, із ферми або фабрики);

– тонкий або крихкий лід поблизу кущів, очерету, під кучугу – рами, у місцях, де водорості вмерзли у лід;

– обминайте ділянки, покриті товстим прошарком снігу — під снігом лід завжди тонший; тонкий лід і там, де б’ють ключі, де швидкий плин або струмок впадає в річку;

– особливо обережно спускайтеся з берега: лід може нещільно з’єднуватися із сушею, можливі тріщини, під льодом може бути повітря.

–   Візьміть із собою палицю для того, щоб перевіряти міцність льоду. Міцність льоду пропонується перевіряти пішнею, – розповідає Руслана Яцишина. –  Якщо після першого удару палицею на ньому з’являється вода, лід пробивається, негайно повертайтеся на те місце, звідки ви прийшли. Причому перші кроки треба робити, не відриваючи підошви від льоду. Ні в якому разі не перевіряйте міцність льоду ударом ноги. Під час пересування по льоду потрібно бути обережним, уважно стежити за його поверхнею, обходити небезпечні та підозрілі місця (швидка течія води, вмерзлі в лід кущі, трава тощо.

19 Січня, 2015 |

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Vantage Theme – Powered by WordPress.
Перейти до панелі інструментів