Хмельницьких прикордонників навчатимуть тактичній медицині по стандартам НАТО

0

З робочою поїздкою у  Хмельницькому перебуває голова Комітету з питань охорони здоров’я Верховної Ради України, радник Президента Ольга Богомолець. В Національній академії Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького вона презентувала військово-медичну доктрину та курси з тактичної медицини для майбутніх військових.

-Цією програмою будуть охоплюватися всі військові вищі заклади України, в кожному з них випуск в цьому році буде прискорений, – розповіла Ольга Богомолець. Програма була розпочата тому, що як ви знаєте, Україна останні десятиліття не мала практики проведення військових дій. Ті навчання, які були в військових академіях вони зводилися до теорії, а практичні навички не входили у курс навчання.

Основам тактичної медицини навчатимуть інструктори, які мають досвід надання допомоги в бою. Своїм досвідом вони поділилися вже у Львові, Києві, Житомирі, загалом практичні навички здобудуть офіцери 14 військових вишів України.

Підготовка включає в себе всі необхідні компоненти тактичної медицини, згідно стандартам НАТО. Протягом чотирьох днів прикордонники здобудуть практичні навички з припинення кровотечі при різних типах травм, зможуть провести на практиці евакуацію з поля бою. Також практикуватимуть накладання шин з використанням специфічних медикаментів. Ці медичні операції є найбільш поширеними в ході бойових дій та в надзвичайних ситуаціях, тому військовим необхідно вміти надавати допомогу своїм колегам, а при необхідності й звичайним громадянам.

За словами Ольги Богомолець в Україні є нагальна потреба відновити викладання курсу з надання першої медичної допомоги у школах та вищих навчальних закладах. Ці знання допоможуть в разі необхідності врятувати життя будь-якій людині не чекаючи допомоги кваліфікованих лікарів.

До проведення програми тактичної медицини заплановано залучити 3, 5 тисячі офіцерів. Фінансування взяла на себе діаспора українців за кордоном, яка зібрала понад 1 мільйон гривень.

10 Лютого, 2015 |

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Vantage Theme – Powered by WordPress.
Перейти до панелі інструментів