Хмельницькі бійці після АТО “лікують” душі у храмі та шукають підтримки у священиків

0

У Хмельницькому на базі храму «Христа Царя Всесвіту» діє реабілітаційний центр для військових, де бійцям надають як психологічну допомогу, так і проводять фізичну реабілітації. Окрім цього, тут працюють і родинами та дітьми військовослужбовців.

Загалом до реабілітації військових долучились майже 30 людей. Це лікарі, реабілітологи, психологи, психіатри, священики та волонтери. Їх основна мета – це забезпечити індивідуальний підхід до кожного бійця та допомогти пройти більш ретельний курс лікування.

Настоятель храму «Христа Царя Всесвіту», отець Анатолій Білоус каже, що військових звертається чимало.

– Бійці приходять на розмову у різний час, дехто приходив і о 12 ночі, хтось навіть о 3-ї. Я бачив, що вони не тільки потребують духовної розмови, їм потрібно також місце, аби вони змогли прийти, згуртуватися і порозмовляти, – зазначає Анатолій Білоус.

Священик розповідає, що при зустрічах військові спілкуються, обмінюються емоціями та досвідом, діляться труднощами й переживаннями.

З бійцями працюють спеціалісти, надають психологічну допомогу. Окрім цього, чоловіки мають можливість для фізичної реабілітації – у храмі облаштовують спеціальне місце для того, щоб військові займались фізичними вправами. Допомагають їм у цьому і прихожани, які жертвують всім, що мають.

– Люди дають різні тренажери. Одна прихожанка, чоловік якої загинув на Сході, подарувала тренажер свого чоловіка для бійців.

Про реабілітаційну допомогу військовим священнослужителі оголошують на святих літургіях, вже далі інформацію прихожани передають один одному. Військові звертаються за власним бажанням або ж ініціативою рідні.

– Завжди відбувається ротація – хтось приїжджає, хтось їде. Коли є можливість, то бійці заходять до храму, – пояснює святий отець. – Це є ситуація цього часу. Але це початки і менше, що ми можемо для них зробити.

Реабілітаційний центр знаходиться за адресою: Проспект Миру, 55 (приміщення Римо-Католицького Храму Царя Всесвіту).

За інформацією можна звертатись до координаторів центру за телефонами: (093)6859131, (067)2658915, (097)0717069.

 

11 Березня, 2015 |

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Vantage Theme – Powered by WordPress.
Перейти до панелі інструментів