Хмельничанин віддав шахраям понад 6,5 тисяч гривень за начебто виграний автомобіль

0

Телефонні шахраї ошукали 26-річного хмельничанина на 6,5 тисяч гривень, повідомивши, що він начебто виграв автомобіль. За інформацією правоохоронців, чоловікові подзвонив невідомий, і, представившись керівником рекламної акції для абонентів мобільного зв‘язку, привітав молодика з виграшем. Як пояснив менеджер, їхня компанія проводила святковий розіграш кількох автомобілів серед своїх абонентів методом випадкового комп‘ютерного відбору номера. Одним із щасливих якраз і став номер хмельничанина. Єдина умова отримання престижного авто у подарунок — потрібно попередньо сплатити податок у розмірі 1% від вартості транспортного засобу. Оскільки виграний автомобіль оцінювався у 652 тисячі гривень, то щасливчик мав сплатити понад 6,5 тисяч.

“Ошелешений несподіваною звісткою про таке везіння, хлопець одразу перерахував вказану суму на продиктований йому картковий рахунок, навіть не замислившись, чому податок сплачується у такий дивний спосіб та ще й на рахунок приватної особи. Представник компанії у розмові пообіцяв, що після сплати податку переможцю акції повідомлять, де і коли він зможе отримати приз. Та більше чоловікові так ніхто і не зателефонував. Лише за кілька днів він зрозумів, що став жертвою звичайних шахраїв і звернувся за допомогою до міліції”, – повідомляє прес-служба обласного УМВС.

Правоохоронці наголошують, що цей випадок — не єдиний, і шахрайства такого виду набувають все більшого поширення. Дедалі частіше громадяни почали отримувати смс-повідомлення з інформацією про виграш дорогих автомобілів. Зазвичай у повідомленні вказують номер телефону, за яким переможець повинен зареєструватися. Але інколи шахраї навіть не лінуються створювати сайти-двійники відомих автодилерів, щоб ще більше збити своїх жертв з пантелику та приспати пильність. Та у всіх випадках схема одна — перш, ніж отримати бажаний приз, потрібно сплатити певну суму, яка, як правило, становить кілька тисяч гривен. У одних випадках це подається як внесок до пенсійного фонду, в інших — як сплата податку на виграш або ж оплата за транспортування призу. Як би там не було, все це шахрайство, кажуть міліціонери.

Правоохоронці вкотре закликають громадян бути обережними з будь-якими фінансовими операціями. Якщо інформація про виграш приходить від імені відомої компанії, варто зателефонувати туди і поцікавитись, чи дійсно вони проводять таку акцію.

15 Січня, 2015 |

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Vantage Theme – Powered by WordPress.
Перейти до панелі інструментів