Хмельничанин – у фінальній четвірці претендентів на посаду головного борця з корупцією в Україні

0

«Комісія вирішила спрямувати чотири кандидатури на проведення спеціальної перевірки згідно із Законом «Про очищення влади», – сказав голова конкурсної комісії з обрання кандидатів на посаду директора Національного антикорупційного бюро України Рефат Чубаров.
На спецперевірку направили тих кандидатів, які у другому турі співбесід здобули підтримку п’яти і більше членів комісії. Це Яків Варічев, Микола Сірий (в обох – по 5 голосів), Артем Ситник (6 голосів) і Віктор Чумак (7 голосів), – повідомляє «Укрінформ».
Фаворитом поки є хмельничанин Віктор Чумак, який набрав більшу кількість голосів у другому турі відбору.
Коли комісія отримає результати спецперевірки, вона остаточно визначиться із двома чи трьома кандидатами, яких подасть на затвердження Президентові
«Я сподіваюся, що в кінці наступного тижня ми вже зможемо зустрітися для проведення останнього етапу конкурсу. Якщо спецперевірку проведуть до вівторка, то в четвер ми вже можемо проводити засідання», – пояснив секретар комісії Євген Захаров.

Довідка
Віктор Чумак, 56 років. Юрист і народний депутат. Народний депутат України VII та VIII скликань, член фракції «Блок Петра Порошенка». Народився у Хмельницькому. Закінчив Хмельницьке вище артилерійське командне училище, а також Київський національний університет імені Т. Шевченка за спеціальністю «Право». У 2000 році вступив на роботу в Державний комітет у справах охорони державного кордону України. У 2012 році був обраний народним депутатом України в мажоритарному окрузі Києва. У той же час входив до партії УДАР, лідером якої був Віталій Кличко. У 2014 році в тому ж окрузі виграв вибори. На сьогоднішній день є заступником голови Комітету Верховної Ради з питань протистояння корупції.
 

7 Березня, 2015 |

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Vantage Theme – Powered by WordPress.
Перейти до панелі інструментів