Хмельничани вибирали собі військові трофеї, привезені із зони АТО

0

Ініціатор аукціону або як її ще кличуть «Чайка», Лариса Горбаченко розповіла «ВСІМ», що проведення заходу має дві основних мети.

– Ідея належить громадській організації «Правий сектор Хмельниччини». Є дві основних мети, які йдуть на одному рівні. Найперше, це збір коштів для забезпечення батальйону, а також це потрібно для того, аби показати людям те, що дійсно йде війна і продемонструвати їм наочні докази того, що там відбувається, – пояснила Лариса Горбаченко. 

Усі кошти планується витратити на потреби Сьомого окремого батальйону ДУК. Потреби теж конкретні – це зміна сезонного одягу. Окрім цього, необхідні гроші на нічні приціли, тепловізори та навіть автомобіль.

У холі монотеатру «Кут» розташували прилавок з українськими сувенірами. Тут різноманіття всього – починаючи від прапорців та обкладинок на документи, закінчуючи светрами з національною символікою та патріотичними написами. Тісняться люди, щоправда, більша частина яких – власне не покупці, а самі ж організатори акції. Щоправда, «родзинкою» заходу був не лише продаж різного краму, а саме аукціон, де увазі хмельничан були представлені лоти – військові трофеї, привезені або передані із зони бойових дій. Тут можна побачити багато цікавого. На кожен предмет тут своя ціна із зазначеною мінімальною ставкою. 

На окремому столику акуратно розкладені осколки від гранати. Мінімальна вартість двох маленьких осколків – від 30 гривень. 

На іншому столі – вишита бісером ікона, за неї тут просять від 250 гривень.

– Ікону вишивав наш активіст Іван Босий, – каже волонтерка Дарина. – Серед бійців дуже багато творчих людей. 

Організатор «Чайка» демонструє присутнім революційний червоно-чорний прапор. Його теж продають. Він трішки пошматований, однак, за словами дівчини, цим ще більш цінний, адже пережив багато.

– Цей прапор навіть має характерний запах, від якого аж «мурашки» по шкірі. 

Найбільше привертає увагу хмельничан ручний гранатомет або так звана «муха» з підписами хмельницьких бійців. Мінімальна ціна, з якої можна починати торги – 350 гривень. Ціни на трофеї обговорювали спільними зусиллями всі разом.

– Торги спершу йшли в Інтернеті. Але ставки дійсні в тому випадки, якщо людина присутня тут в залі. На «муху» була найбільша – півтори тисячі гривень, – зазначає ініціатор Лариса Горбаченко.  

Найазартнішими виявились наймолодші учасники аукціону

Один із найбажаніших трофеїв – “Аеропортова Муха Кіборгівна”. Так її нарекли бійці. Щасливчиком, якому дісталась “муха” став молодий чоловік, який не захотів представитись. За трофей він віддав 1000 гривень.

 

30 Березня, 2015 |

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Vantage Theme – Powered by WordPress.
Перейти до панелі інструментів