Хмельничани, стоячи на колінах, прощалися із двома загиблими «айдарівцями»

0

17-річний Назар Якубовський та 31-річний Вадимом Шалатовським були бійцями 24-го батальйону територіальної оборони «Айдар». Обидва вони загинули  5 вересня 2014 року на Луганщині.  До останнього їх вважали зниклими безвісти. І лише за допомогою тестів ДНК тіла бійців були розпізнані серед тих, хто уже був похований в Старобільську.Провести в останню путь «айдарівців» на головну площу Хмельницького прийшло чимало людей. Це їхні рідні, близькі, бойові побратими та просто небайдужі люди. Усі вони на силу стримували сльози від гіркоти втрати.

-Ми до останнього надіялися, що наші земляки живі. Але сьогодні ми змушені черговий раз на майдані прощатися із нашими героями, – говорить секретар Хмельницької міської ради, виконуючий обов’язки міського голови Костянтин Чернелевський.Вадим Шалатовський родом із Старосинявського району. Проживав він у селі Ружичанка, що біля Хмельницького. Вадим був мобілізований до лав Збройних сил України і з серпня 2014 року брав участь у бойових діях в зоні проведення антитерористичної операції. Без батька і чоловіка залишились двоє дітей та дружина.

– Він був справжнім чоловіком, сім’янином, захисником своєї вітчизни. Загинув він внаслідок підступних дій терористів. Загін, в якому був Вадим, вирушив на допомогу нашим військовим і потрапив у засідку. Коли до наших бійців вийшли люди з українським прапором, колона зупинилася. Виявилося, що це були терористи. Вони відкрили вогонь із засідки з кулеметів, після чого просто добивали поранених, – розповідає «ВСМІ» боєць батальйону «Айдар» Захар.За словами бойових побратимів, Назар Якубовський, попри свій юний вік, був справжнім чоловіком. Він завжди брав активну участь в бойових діях на передовій і ніколи нічого не боявся. Назар для них був вірним товаришем. Своєю відданістю Україні він подавав приклад усім.Прощаючись із Назаром, рідні не могли стримати сльози і згадували, що він так і не встиг насолодитися життям.

-Назар Якубовський, аби потрапити до лав Збройних Сил України, приписав собі кілька років. Він був справжнім сином України і віддав заради неї найдорожче – своє життя, – говорить Олександр Симчишин.Чимало квітів залишили хмельничани на трунах загиблих. Ставши на коліна, вони утворили живий коридор. З вигуками «Герої не вмирають» та «Слава героям» вони провели бійців в останню путь.Поховають Назара Якубовського на кладовищі в Шаровечці. Вадим Шалатовський спочиватиме на кладовищі в Раковому.

26 Березня, 2015 |

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Vantage Theme – Powered by WordPress.
Перейти до панелі інструментів