Хмельничани пили каву, зварену на сонці, і безкоштовно катались на велосипеді

0

17 квітня у Хмельницький із виставкою завітали активісти з Національного екологічного центру України. Вони показували і розказували хмельничанам, як можна економити на енергоносіях і отримувати, без великих затрат, теплу воду. Також відвідувачі виставки могли дізнатися про методи, за допомогою яких можна зберегти тепло в своєму домі, дізналися про переваги велосипедів і можливість використання сонячної енергії для задоволення своїх побутових потреб.

Для прикладу активісти продемонстрували, як можна зварити каву під сонячним промінням. За допомогою нехитрого устаткування – концентратора сонячної енергії, яке за формою нагадує супутникову антену, буквально за 10 хвилин вода у півлітровій турці закипіла. Бажаючі могли спробувати смачний ароматний напій.

Ще одним приладом для економії, який було продемонстровано, став водонагрівач. За допомогою сонячного колектора 30-літрову бочку із водою можна нагріти за декілька годин до температури 50-60 градусів. Тривалість залежить від сонця. Воду можна використовувати для душу, прання та інших побутових потреб.

Усі ці прилади можна виготовити власноруч без великих фінансових затрат і використовувати навіть за похмурої погоди. Але за таких умов їх ефективність знижується. 

Одним із напрямів діяльності Національного екологічного центру України є агітація людей до користування велосипедом. На думку активістів, такий вид транспорту є не лише екологічно чистим та корисним для здоров’я, а й економічно вигідним. Хмельничани могли ознайомитися з перевагами двохколісного, безкоштовно прокатавшись на ньому по місту. Для цього їм достатньо було залишити свої документи. Члени Асоціації велосипедистів Києва, що стали учасниками виставки, спільно з екологами перестраховувалися, аби із їхнім транспортом нічого не трапилося. Також був проведений майстер-клас із керування та обслуговування велосипеда.

17 Квітня, 2015 |

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Vantage Theme – Powered by WordPress.
Перейти до панелі інструментів