Хмельничани прощались із 55-річним добровольцем, який загинув під Луганськом

0

55-річний Ігор Балда поїхав у зону бойових дій добровольцем, адже за станом здоров’я чоловіка не могли взяти до війська. 13 березня боєць потрапив під обстріли терористів на Луганщині, де він і трагічно загинув.

Провести в останній шлях Ігоря Балду зібралось чимало людей. Це  його бойові побратими, сусіди, знайомі та просто небайдужі хмельничани. Жінки та й багато чоловіків не стримували сліз.

Сусідові загиблого бійця Валерію важко дібрати потрібних слів. Для нього це важка втрата, адже він знав Ігоря Балду майже 15 років.

– Ми з Ігорем жили поряд, були сусідами. Можу сказати лише, що він був хорошим сусідом, – згадує чоловік. – Востаннє спілкувались з ним восени, перед тим, як він мав поїхати в АТО.

Валерій каже, що останні роки Ігор Іванович жив сам, дружина жила в Іванківцях, а  дітей у нього не було. 

Товариш загиблого героя Іван Козар не соромиться сліз: “Ігор був гідним і вихованим борцем свого народу!”

Один із засновників відродження українського козацтва на Хмельниччині, товариш загиблого бійця Іван Козар розказує, що Ігор Балда був вихованим і гідним борцем.

– Мені сьогодні дуже важко говорити прощальні слова. Ігор ще ніколи за життя не збирав скільки людей як сьогодні, – каже Іван Козар. – Ще навчаючись у молодших класах Знам’янки Донецької області, Ігор був ізгоєм, однокласники його лупцювали. Він приходив додому у синяках і сльозах. Тоді батько йому казав, що ти ж українець, повстанець. Патріотичну жилу батьки закладали йому ще з дитинства, – згадує товариш. 

Хмельничани залишали квіти на труні загиблого бійця. Проводжали з майдану Незалежності героя навколішки, вигукуючи: « Герої не вмирають!» та «Слава Героям України!».

Востаннє хмельничани прощались з 55-річним Ігорем Балдою, стоячи на колінах

Поховають  Ігоря Балду на Львівщині, звідки родом його батьки.

Довідка:

Ігор Іванович Балда народився у Якутській області. Туди в 40-х роках відіслали його батьків за звинуваченням у діяльності ОУН та УПА. У 60-х сім’я переїхала до України, проживали у Знам’янці, Донецької області, пізніше жили у Шепетівці. Ігор Балда був обраний отаманом Хмельницького обласного козацького коша. 

 

 

17 Березня, 2015 |

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Vantage Theme – Powered by WordPress.
Перейти до панелі інструментів