Хмельничани на вулицях міста ламають руки і ноги

0

Новий рік подарував деяким хмельничанам окрім приємних святкових днів ще й проблеми. Переміна погоди, ожеледиця, неуважність на дорогах стали причинами того, що багато людей травмуються.

– До травмпункту в середньому звертається від 75 до 90 чоловік за один день, – розповідає завідувач Хмельницьким міським травмпунктом Руслан Колєсніков. – На різдвяні свята кількість звернень була значно менша, близько 30. Можливо далося те, що люди готувалися до свят та меньше бували на вулицях. Можна навіть сказати, що це були показники найменші за останні 10 років.Травмуються в різний час, в основному у світлу пору доби.

– Найбільше ламають руки в ділянці променевої кістки, часто зі зміщеннями, – каже лікар. – Якщо не можна на місці вправити руку, то людина госпіталізується в травматологічне відділення лікарні для оперативного лікування. Ламають також ноги в ділянці гомілково-ступневого суглобу.

Травмованим робиться знімок, тоді й вирішується яким буде подальше лікування. Якщо травми не значні – відпускаються на амбулаторне лікування по місцю проживання й у поліклініку. Мобілізаційну пов’язку накладають не лише при переломах, а й при вивихах, розтягненні зв’язок. Гіпс в травмпункті безкоштовний.

-13 січня звернень трохи менше ніж вчора, їх було 85, – розповів лікар. –  В основному звертаються люди старшого віку, у молоді більша еластичність та й кістки міцніші.

-Я сьогодні в мікрорайоні Виставка впав, було дуже слизько, – розповів травмований Антон Васильович. Зламав руку, зараз накладають мені гіпс. Прикро.

Поради лікаря:

– бажано не падати, але якщо падаєте, то робіть це правильно

– намагайтеся падати на бік, по можливості присівши, адже при цьому зменшується вага тіла

– дивіться завжди під ноги, крокуйте повільно

– взуття необхідно купувати з не з слизькою підошвою та без підборів

– ходіть по дорогах, які всипані піском, обходьте лід

– якщо вже травмувалися одразу звертайтеся у травмпункт

-бережіть себе та своїх рідних

14 Січня, 2015 |

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Vantage Theme – Powered by WordPress.
Перейти до панелі інструментів