Хмельничани можуть придбати ялинки дешевше, ніж минулого рогу

0

Хвойний ліс у центрі Хмельницького… Ялинковий базар в обласному центрі набирає обертів.

Свята не вдарять по кишені. Принаймні на ялинках хмельничани зможуть зекономити: ціни на вічно зелені дерева, порівняно з минулим роком, значно впали. Натомість штрафи за самовільну вирубку хвойних – зросли. Придбати новорічний символ в обласному центрі не проблема: у кожному районі міста від неділі запрацювали ялинкові базари.

Ялини, модрини, ялиці, сосни – хвойні дерева на будь-який смак і по будь-якій кишені від неділі можна придбати у самісінькому серці Хмельницького. Подружжя Цебріїв для себе деревце уже обрало. За новорічний символ віддали шість десятків гривень, кажуть ціною задоволені.

Ціни на новорічні красуні, попри здорожчання майже усього, дійсно впали – розповідають лісники.

Щороку тільки лісництво нашої області реалізовує понад двадцять тисяч вічнозелених красунь до новорічних свят. Для цього на території лісів нашого краю висаджують цілі плантації ялинок. Та прийти самому і зрубати таке дерево – не можна

Тому дешевше ялинку таки купити. Кожне дерево на цьому ринку, до речі, має свою бирку. Вона мала б висіти на стовбурі, однак продавці їх тримають у кишенях. А ще зізнаються часто ціну встановлюють не за прейскурантом, а просто на око.

Інший продавець, пан Анатолій, вартість визначає за породою хвойного дерева: чим довше голки триматимуться на гіллі, тим більше доведеться заплатити за нього.

З Івано-Франківщини вже восьмий рік поспіль пані Леся привозить екологічно чисті ялини до нашого краю. Каже, в Хмельницькому, на символ Нового року, люди грошей не шкодують, тому й їде за сотні кілометрів від рідного дому. Зазвичай разом із колегами, та цього річ не всі спромоглися приїхати.

Втім, ялинок вистачить на всіх – подібних ринків в обласному центрі чимало: на кожному районі міська рада відвела майданчики, де місцеві жителі можуть придбати свою лісову красуню.

Джерело: Ексклюзив

14 Січня, 2015 |

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Vantage Theme – Powered by WordPress.
Перейти до панелі інструментів