Хмельничани можуть анонімно повідомити про хабар

0

В Хмельницькому відбулась презентація Національного Руху «Ні хабарництву! Я не даю і не беру хабарів». Головною метою руху є виявлення та протидія фактам хабарництва в усіх сферах нашого життя.

Керівники руху запровадили декілька проектів. Для простих хмельничан актуальною є програма «Повідом про хабар». Даний проект розрахований на людей, які бояться чи не можуть відкрито говорити про хабар.

– Людина може повідомити на нашому сайті про факт вимагання хабара. При цьому не потрібно вказувати свого прізвища. Потрібно лише вказати сам факт порушення і своє ім’я. А ми зобов’язуємося оформити це в офіційну заяву до правоохоронних органів і слідкувати за ходом слідства. І неодноразово це призводило до того, що порушників закону карали за їх неправомірні дії, – розповідає «ВСІМ» координатор проекту «Ні хабарництву!» Сергій Гула.

Одним із напрямків діяльності руху «Ні хабарництву» є роз’яснення людям про болюче для хмельничан питання корумпованості лікарень і закладів освіти.

– Сьогодні в наших дитсадках і лікарнях часто збирають різноманітні добровільні внески. Але досить часто це є «узаконений хабар». Кошти людей часто збираються не на активи закладів освіти чи медицини, а на збагачення чиновників. І наша мета полягає у тому, щоб пояснити людям, як правильно діяти в такій ситуації. Адже людям часто брешуть, коли говорять, що коштів немає ні на що. А насправді вони виділяються із державного бюджету, але осідають в кишенях хабарників, – розповідає Сергій Гула.

За час існування проекту «Ні хабарництву!» до нього уже приєдналися тисячці українців. Найвідомішими серед них є Левко Лукяненко, Мустафа Наєм, Андрій Садовий, Павло Шеремета та інші. Усі вони підписали декларацію безхабарництва, в якій засвідчують, що у своєму житті не беруть і не дають хабарів.

13 Березня, 2015 |

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Vantage Theme – Powered by WordPress.
Перейти до панелі інструментів