Хмельничанка віддала шахраєві майже 2 мільйони гривень за долари, які так і не отримала

0

30-річна жителька обласного центру позичила велику суму в національній валюті та хотіла обміняти її за вигідним курсом на долари США. Здійснити таку операцію у банках та “обмінниках” було нереально, оскільки ніхто б їй не продав одразу 100 тисяч доларів. Тоді жінка вирішила шукати інші шляхи для вирішення своєї проблеми.

Як розповіла правоохоронцям потерпіла, вона познайомилася з чоловіком, який представився керівником відділу одного із банків Хмельницького. Декілька разів він допомагав їй обміняти гривні, але не більше, ніж на 5 тисяч доларів США. А нещодавно вона наважилась провернути грандіозну операцію і вирішила за раз купити 100 тисяч “зелених”.

“Шахрай повідомив, що за такою сумою коштів потрібно їхати у Вінницю. На власному авто потерпілої вони приїхали до сусіднього обласного центру, де переклали гроші в інкасаторські сумки, після чого жінка залишилась чекати, а псевдобанкір пішов у напрямку одного з банків”, – інформує прес-служба обласного УМВС України.

За словами потерпілої, через п’ять хвилин чоловік повернувся та повідомив, що гроші можна буде забрати завтра. Прибувши до Хмельницького, вони домовилися про зустріч та спільну поїздку на ранок наступного дня.

Вранці на мобільний телефон жінки надійшло смс-повідомлення з ім’ям та номером телефону працівника банку у Вінниці, який має передати їй гроші. Потерпіла поїхала туди сама. Прибувши до банку, вона почала телефонувати на вказаний номер, але постійно було зайнято. Тоді жінка наважилась зайти у відділення та спитати, де його знайти. Але, як виявилося, такого працівника в банку ніхто не знає, а псевдокерівник Хмельницького відділення банку свій телефон вимкнув.

Лише тоді жінка звернулася із письмовою заявою до Хмельницького міськвідділу міліції. Наразі правоохоронцями відкрито кримінальне провадження за частиною четвертою статті 190 “Шахрайство” Кримінального кодексу України. Проводяться оперативні заходи по встановленню особи зловмисника.

21 Січня, 2015 |

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Vantage Theme – Powered by WordPress.
Перейти до панелі інструментів