Хмельничан запрошують на прем’єру вистави «Республіка на колесах»

0

П’єсу написав Яков Мамонтов на початку 20 століття про події 1918-1920 років, сприймалася виключно, як політичний фарс. Пройшло вже майже 100 років, як описане в «Республіці» заграло новими барвами. Вистава, в постановці художнього керівника театру Старицького Анатолія Пундика, перенесе всіх  героїв з минулого у сьогодення. Неймовірну гру акторів підкреслить запальний оркестр.

-Ніколи ми не грали так в цьому театрі, ніколи так фізично не виснажувалися актори на репетиціях, – розповідає Анатолій Пундик. – Задача стояла зробити не тільки гостро актуальну виставу, яка б засвідчувала  нашу громадянську позицію, що до тих подій які відбуваються зараз. Я думаю, що ми єдиний мистецький заклад  України, який так живо, в такій формі реагує на те, що відбувається в країні. Я думав, ще місяць, два і вистава втратить цю фантастичну гостроту, яка є  в п’єсі, що написана в 1927 році. Але, ні…Жанр, я так визначив, як «страшносмішна» вистава. Мені дуже цікава реакція хмельничан на виставу, адже в ній кожен може побачити себе.

Вистава вже наробила «шуму» по всій Україні, тож на її покази планують завітати і знамениті українські актори.

Прем’єру вистави можна побачити у академічному музично-драматичному театрі імені Старицького 22, 25 та 26 березня. Квитки вже майже розпродані.

11 Березня, 2015 |

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Vantage Theme – Powered by WordPress.
Перейти до панелі інструментів