Громадяни оцінювали чесність суддів

0

Рівноправне суспільство будує справедливе правосуддя. З серпня минулого року на території Хмельницької та Рівненської областей проводилися дослідження чесності судової системи. Профінансувала проект американська компанія, а опитуванням займалися студенти- волонтери. Результатами роботи поділилися на круглому столі.

Вісім місяців майбутні правники вивчали думки людей про судоустрій нашої держави. На Хмельниччині слабкі місця системи досліджувалися у судах Нетішина та Старокостянтинова. Волонтери зверталися з проханням оцінити роботу служителів Феміди безпосередньо тих, кого судова тяганина зачепила особисто.

З 2008 року замість традиційних соціологічних досліджень американський проект «Справедливе правосуддя» використовує картки громадянського звітування. Цей метод отримання інформації полягає у декількох поставлених запитаннях стосовно розгляду конкретної судової справи.

Рівень довіри громадян до суду згідно з оприлюдненими результатами невисокий, однак не катастрофічний. Близько 45 відсотків респондентів не довіряють судовій системі України в основному через корумпованість. Навіть за таких результатів запрошені на засідання круглого столу судді відзначають – їм при перевірці вдалося зберегти своє обличчя.

Відвідувачі судів також висловили незадоволення якістю організаційної роботи установ. Рівність сторін при здійсненні правосуддя та терміни розгляду справ теж дуже часто порушуються, відзначили учасники опитування.

27 Березня, 2015 |

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Vantage Theme – Powered by WordPress.
Перейти до панелі інструментів