Екс-регіонал–убивця поновлений на посаді голови Держекоінспекції

0

Читач написав на сайт:

16 жовтня минулого року усі місцеві ЗМІ Хмельницького опублікували новину про ДТП поблизу Майдану Незалежності – начальник ДЕІ Віталій Гуменюк за кермом свого джипа збив 81-річну Євгенію Слищук, яка переходила дорогу на пішохідному переході. Того дня ДАІ прокоментувало ситуацію таким чином, що винуватцем у смерті пенсіонерки є саме водій автівки, який збив літню жінку “через неуважність”.

На сьогоднішній день існує кримінальне провадження щодо цього випадку. Проте вина у смертельному ДТП, а також чимало минулих корупційних зловживань не стали чиновнику перешкодою, аби продовжити свою діяльність на посаді головного еколога області.

Ще в серпні минулого року Міністерство екології і природних ресурсів, не без втручання громадськості, усунуло Віталія Гуменюка з посади начальника Хмельницької екоінспекції. Приводом до того стала багаторічна бездіяльність стосовно браконьєрства і покривання незаконних риболовецьких промислів, котрими володіли екс-керівники області.

Окрім величезних збитків, завданих водоймам Хмельницької області (мова йде про суттєве зменшення популяцій цілого ряду порід риби), чиновник, що мав би піклуватись про збереження природних ресурсів, активно використовував їх задля збагачення членів своєї родини. Так, у власності родини Гуменюка знаходиться санаторій «Перлина Поділля» (м.Сатанів), що збудований у межах Національного природного парку «Подільські Товтри» прямісінько на річці Збруч, санаторій «Перлина Дністра – Батьківська хата» і завод мінеральних вод.

Мінеральна вода в переліку “досягнень” Гуменюка на посаді начальника ДЕІ заслуговує окремої уваги. Право на видобуток Збручанської мінеральної води має лише Хмельницьке ДП по розвитку курортів і експлуатації природних лікувальних ресурсів «Хмельницьккурортресурси». Будучи на посаді головного еколога області, чиновник добився дозволу на буріння свердловини для видобутку мінеральної води для фізичної особи-підприємця, хоча сесія облради таке рішення не підтримала. Підприємцем, якому у порядку виключення дозволили видобувати з надр природно-лікувальну воду, є Альона Гуменюк – донька Віталія Гуменюка.

26 лютого цього року Віталій Гуменюк був у судовому порядку поновлений на посаді Начальника Хмельницької державної екологічної інспекції. Суд задовольнив позов чиновника, визнавши, що звільнено його було незаконно, оскільки на момент звільнення він перебував на лікарняному.

17 Березня, 2015 |

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Vantage Theme – Powered by WordPress.
Перейти до панелі інструментів