Долар то дорожчає, то дешевіє, але хмельничани не поспішають витрачати валютні заощадження

0

До банків, обмінників та валютчиків люди не надто спішать. Зранку, 26 лютого, у Хмельницькому немає черг. Люди ні купувати, ні продавати іноземну валюту не хочуть. Так було і напередодні, коли долар сягнув 40 гривень.

– Вже декілька днів продати долари не можу, – каже хмельничанка Олена Дроздова. – Валютчики вчора не купували доларів взагалі, а продавали аж за 40 гривень.

Найменший курс, по якому купують долар, – 20 гривень. По 25 гривень валюту купують валютні міняйли  на овочевому ринку, а продають долар за 30 гривень.

За офіційним курсом НБУ, ціна «зеленого» 28 гривень 4 копійки. В обміннику біля входу в «Дитячий світ» його продавали по 25 гривень, купували по 33 гривні 30 копійок. Така ж ціна купівлі долара у банку «Сбербанк России».

«Ощадбанк» пропонує купити долари по 29.90 гривні, а продати –  по 24, у банку «Ренесанс кредит» долар купують за 26 гривень, продають по 31 гривні..

“Приват банк” долар купує по 28 гривень, «Укрексімбанк» – 26. Відповідно продають по 32 та 29.9 .

-Валюту можна купити максимум на три тисячі гривень, це близько 100 доларів по курсу. Також необхідно сплатити 2 % від суми в пенсійний фонд, – розповідають в одному із банків міста.  – Наприклад, якщо курс за один долар 29 гривень 90 копійок, то сума вийде 3049,48 гривень.

27 Лютого, 2015 |

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Vantage Theme – Powered by WordPress.
Перейти до панелі інструментів