Для хмельничан послуги органів юстиції стануть більш доступними

0

Під час візиту до Хмельницького народний депутат України Андрій Помазанов розповів про те, як зміниться органи юстиції і яку вигоду від цього матиме населення. Наголосив він і на необхідності провести реформу негайно.

– Попри важкий час в нашій країні, зміни потрібні вже. Провівши із нашими європейськими партнерами аудит діяльності органів юстиції за попередні роки, ми побачили наскільки вони неефективні, – розповідає Андрій Помазанов. – Основними проблемами є низька заробітна плата, корупція, бюрократія і велика кількість працівників, особливо керівників.

Після початку проведення реформи на профпридатність було перевірено 85 керівників органів юстиції і лише 38 з них пройшли іспит. Інші 47 вакансій буде заповнено за допомогою уже оголошеного конкурсу, участь в якому можуть брати усі бажаючі, що мають вищу освіту та стаж роботи.

Попри те, що планується скорочення кількості працівників, їх робота навпаки має стати ефективнішою, оскільки буде реорганізовану всю систему. І люди лише виграють від цього. Для прикладу порядок припинення підприємницької діяльності раніше займав багато часу на збір усіх необхідних довідок. Відтепер цей процес займе не більше двох днів і для цього потрібно буде лише заповнити відповідний бланк.

– Все життя людини буде в реєстрі і це зручно для всіх. А в нинішній ситуації особливо для переселенців, яким простіше буде відновити ті чи інші втрачені документи, – розповідає виконуючий обов’язки начальника Головного територіального управління юстиції в Хмельницькій області Неля Продан.

Відбулися зміни і в ліцензуванні нотаріусів. Відтепер щоб отримати дозвіл на роботу необхідно просто пройти електронний іспит.

– При попередній владі, щоб отримати ліцензію нотаріусу необхідно було заплатити від 20 до 150 тисяч доларів. Тепер для цього просто необхідно мати мінімальний стаж роботи в нотаріальній конторі здати іспит, який унеможливлює корупцію. На даний момент із більш як 300 лише 10 пройшли тестування.

18 Лютого, 2015 |

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Vantage Theme – Powered by WordPress.
Перейти до панелі інструментів