Чемеровецькі волонтери завезли на Схід бійцям 23 тонни продуктів і 17 тонн дров

0

Організатори волонтерського руху «Перемога» повернулися із десятої поїздки у зону АТО, завезли бійцям тонни продуктів і дров. Збирають усе необхідне воякам по селах району і пишаються, що мешканці Чемеровеччини із початку бойових дій на Сході країни залишаються одними із тих, хто найактивніше в області підтримує армію.

«Цього разу завезли 17 тонн дров, щоб хлопці не мерзли, і 23 тонни продуктів: картоплю, закрутки, фрукти. Більшість усього зібрали по селах, допоміг організувати це голова райради Ігор Забіяка. Мешканці кожного села, в якому ми були, завантажили нам приблизно 3-4 тонни продуктів. Зустрічали нас зі сльозами, давали також і гроші, і теплі речі», – розповідає співорганізатор волонтерського руху «Перемога» Анатолій Соболев.

З поїздки чемерівчани повернулися якраз перед тим, як обстріляли Краматорськ, де вони були. Завезли продукти для хмельницького 8 полку спецпризначення, танкістам із Одеської і Львівської академій та передали дещо землякам на блокпости і далі на Лугащину. Волонтери розповідають, що у хлопців настрій бойовий, і віддавати українську землю ворогу вони не збираються.

«Ми не можемо не їхати до них, не тільки тому, що потрібно везти продукти, а й тому, що для них це величезна моральна підтримка, – продовжує Анатолій Соболев. – Місцеві теж уже розуміють ситуацію правильно і намагаються допомагати, чим можуть. У Краматорську нам майстер безкоштовно полагодив автомобіль, пояснюючи це тим, що через те, що накоїв Донбас, страждає вся Україна».

1423911350

Волонтери визначили для себе два напрямки роботи: допомагати землякам, які вже перебувають у зоні АТО, і тим, кого мобілізовують. Вони налагодили співпрацю з місцевим воєнкомом, відтак кожен мобілізований з Чемеровеччини уже забезпечений усім необхідним.

«Кожен мобілізований мешканець Чемеровецького району уже повністю одягнений від А до Я. Ми закупили у Німеччині якісну військову форму, термобілизну, берці, каски, навіть зубну пасту і щітки», – каже волонтер Юрій Войтов.

Чемерівчани дякують усім небайдужим, хто приєднується до спільної справи. Минулої поїздки відчутну фінансову підтримку надали Олександр Чорний, Олег Скринчук, Анатолій Атаманчук та Валентин Волосецький (по 50 тисяч гривень). Волонтери просять надалі підтримувати хлопців у зоні АТО, які захищають українські землі та не дають війні прийти і в наш дім.

14 Лютого, 2015 |

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Vantage Theme – Powered by WordPress.
Перейти до панелі інструментів