Боротьба із заборгованістю по зарплаті на Хмельниччині

0

Зарплата у конвертах – підприємства не поспішають виходити з тіні.

З 15 до 10 мільйонів зменшилася заборгованість по зарплаті на Хмельниччині в цьому році. Лише 4 райони сповна розрахувалися зі своїми працюючими. Тож під кінець року посадовці навряд чи змінять ситуацію на краще. Псує картину і «конвертизація» оплати праці.

З початку року ліквідовано борги на 29 підприємствах. Проти недобросовісних керівників відкрито 9 кримінальних проваджень. Так звітують контрольні органи про свою роботу. Проте розгорнути надефективної боротьби не можуть, бо показники спотворює тіньова зарплата.

З-поміж майже шестиста підприємств будівельної галузі тільки половину показує більше 50- ти працюючих, це і насторожує фіскальну службу. Але частину неоформлених працівників все ж пощастило вивести на чисту воду.

Найнижчою заробітною платнею по області посадовці «дорікають» Ярмолинецькому району. Загалом частина підприємств статусу «боржника» таки позбавилася і успішно працює.

Велику надію в адміністрації покладають на децентралізацію влади. Тоді наповнювати місцеві бюджети підприємства будуть ефективніше, а відшукати роботодавців із зарплатою “в конвертах” буде легше.

::__IHACKLOG_REMOTE_IMAGE_AUTODOWN_BLOCK__::0

http://podilska.info/

14 Січня, 2015 |

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Vantage Theme – Powered by WordPress.
Перейти до панелі інструментів