Біля входу до Хмельницької ОДА поставили люстраційний бак

0

Активісти вимагають скласти свої повноваження саме тим депутатам, які служили режиму Януковича. Якщо ті не погодяться – їх чекатиме сміттєвий контейнер.

На черговій сесії обласної ради громадська активістка Наталія Вишнівська вийшла до трибуни і закликала депутатів добровільно скласти свої повноваження.

– Ми не просимо, ми вимагаємо. Адже, народ делегував вам повноваження, – заявила активістка. – Згідно Конституції України, народ є владою. Тому, ми вимагаємо, аби ви, депутати, звернулися до уряду з вимогою переглянути програму, яка є нищівною і призводить народ України до зубожіння. Люди не спроможні сплачувати комунальні послуги і не можуть захистити свої права в органах державної влади.

Окрім цього, Вишнівська від імені громадського комітету вирішила нагадати присутнім, що є закон про очищення влади.

– Також, просимо, аби були проведені позачергові вибори до Хмельницької обласної ради, так як цього вимагав Майдан. Адже, після того не змінилося нічого. Нагадую, що на чорному і центральному вході в адміністрацію стоять 2 сміттєвих баки, які чекають тих осіб, які причетні до цього режиму.

Ситуацію з виступом активістки прокоментував голова Хмельницької обласної ради Іван Гончар. На його думку, деякі громадські організації перейшли у фазу виборів.

– Хтось думає, якщо він гарно виступить, його зрозуміють люди. Хтось якщо гарні гасла скаже, то матиме політичне майбутнє, це є помилковість – каже Гончар. – Для того, щоб зробити якесь майбутнє – потрібно показати свою роботу. Позачергові вибори – це величезна сума витрат і ми повинні їх десь знайти, забрати, вибачте, з незахищених соціальних сфер. Я вважаю, це не правильно і не чесно по відношенню до людей, – пояснив “ВСІМ” голова обласної ради. – Ви бачите, що виходять люди, які хочуть, щоб депутати склали мандат. Просто дуже дивно, що на такі речі йдуть організації, які би мали займатися громадським контролем. І я розумію, якби вони підтримали питання виділення коштів, про які говорили на сесії обласної ради. Це був би реальний крок, і було б правильно, – зазначив Іван Гончар.

http://vsim.ua/

13 Січня, 2015 |

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Vantage Theme – Powered by WordPress.
Перейти до панелі інструментів