8 лютого народився французький письменник-фантаст Жуль Верн

0

Перші ж романи принесли йому всенародне визнання. Щойно книги французького письменника виходили друком, вони негайно перекладалися багатьма мовами й поширювалися в усьому світі.

Жуль Верн співчував пригнобленим народам. Викриття рабовласництва, колоніальних грабежів, винищувальних загарбницьких воєн – постійний мотив “Незвичайних подорожей”. Сатиричні випади проти британської колоніальної політики ми знаходимо й у “Дітях капітана Гранта”.

Твори Жуля Берна послугували справі цивілізації і прогресу в усьому світі. На його романах виховувалися покоління юних читачів. Окрилена наукою фантазія будила розуми для майбутньої діяльності. Видатні вчені, винахідники, мандрівники з вдячністю згадували, що юнацьке захоплення Жюлем Верном допомогло їм знайти покликання, а іноді навіть наштовхувало на відкриття. За тиражами й кількістю перекладів він і нині – один із найулюбленіших популярних письменників. Його читають скрізь, куди проникає друковане слово. У різних країнах з’являються все нові й нові видання творів Жуля Верна, п’єси, фільми, цілі серіали за сюжетами “Незвичайних подорожей”.

Відома українська письменниця Марко Вовчок була особисто знайома з Жулем Верном, котрий передав їй виняткове право перекладу його творів російською мовою.

9 Лютого, 2015 |

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Vantage Theme – Powered by WordPress.
Перейти до панелі інструментів