30 січня народився кінорежисер Леонід Гайдай

0

Автор таких популярних кінокомедій, як «Кавказька полонянка», «Операція И» та інших. Детективна кінокомедія Леоніда Гайдая — «Діамантова рука» з Юрієм Нікуліним посіла перше місце у прокаті. Новела «Вождь червоношкірих» стала шедевром радянської комедії. Три фільми з десятки найкасовіших, знятих кіностудією «Мосфільм»,  справа рук Леоніда Гайдая.

Фільмографія:

1955 — Ляна

1956 — Довгий шлях

1958 — Вітер

1958 — Жених з того світу

1960 — Тричі воскреслий

1961 — Пес Барбос і незвичайний крос

1961 — Самогонники

1963 — Ділові люди

1965 — Операція «И» та інші пригоди Шурика

1967 — Кавказька полонянка, або Нові пригоди Шурика

1968 — Діамантова рука

1971 — 12 стільців

1973 — Іван Васильович змінює професію

1975 — Не може бути!

1978 — Інкогніто з Петербурга

1978 — По вулиці комод водили

1980 — За сірниками

1982 — Спортлото-82

1985 — Небезпечно для життя!

1989 — Приватний детектив, або Операція «Кооперація»

1992 — На Дерибасівській гарна погода, або На Брайтон-Біч знову йдуть дощі

Помер Гайдай 19 листопада 1993 року, похований на Кунцевському кладовищі у Москві.

Читайте також

Січень 31, 2015 |
Vantage Theme – Powered by WordPress.
Перейти до панелі інструментів