«16 наших хлопців розстріляли з кулемета»

0

Солдат з Хмельницької області розповів про те, як проходило відведення українських військ з-під Дебальцевого. 40-річному підприємцю Ігорю пощастило більше, аніж його побратимам – він вижив. Подолянина з пораненнями госпіталізували до лікарні в Артемівськ – перше велике місто у північному напрямку від Дебальцевого.

«Ми були на самому передовому контрольно-пропускному пункті в Чорнухине. Ми втратили наших найкращих людей, які завжди були там, де йшов бій, – розповідає військовий з Хмельниччини. – Сепаратисти оточили і захопили багато інших опорних пунктів. Ми вийшли завдяки нашому командиру, який ввечері дав секретний наказ пакувати свої речі і бути готовими залишити місце дислокації. Він сказав нам забрати усе, що можна, а решту – підірвати.»

«Це не було відведення військ. Відведення підтримує артилерія і воно відбувається за запланованим маршрутом. Вони ж кинули нас, – констатує боєць. – Організації не було ніякої. Машини обганяли одні одного. Нас переслідував сепаратистський бронетранспортер і шістнадцять наших хлопців, які знаходилися у вантажівці, розстріляли з кулемета.»

За матеріалами «The Wall Street Journal»

21 Лютого, 2015 |

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Vantage Theme – Powered by WordPress.
Перейти до панелі інструментів