Закуска з маринованих баклажанів і перцю-гриль
0Закуска чудово підходить до м’яса, курки, картопляного пюре, до рису… Зберігається довго. Проте, скажу чесно, не перевіряла. Адже з’їдається вона миттєво! Готуйте, поки сезон овочів не закінчився!
Інгредієнти:
1 кг баклажанів, 1 кг червоного болгарського перцю, невеликий пучок кропу та петрушки, головка часнику.
Маринад: 350 мл води, 1 ст. л. солі, 2 ст. л. цукру, 1 ст. л. бальзамічного оцту (можна винного або просто лимонний сік), олія для обсмажування.
Приготування:
Перець почистити, промити, обсушити, розрізати на 4 частини (це якщо перчини великі, а якщо дрібні — на 2 частини). Покласти їх на деко, змастити пензликом олією.
Запекти в духовці при 180-200 градусах до рум’яної скоринки.
Баклажани помити, обсушити, нарізати кільцями, завширшки 1-1,5 см (я навіть попередньо не підсолювала, гіркота в готовій закусці не відчувається). Обсмажити в олії до золотавої скоринки.
Зелень і часник дрібно нарізати.
В зручну широку каструльку (або пластиковий контейнер) скласти овочі шарами: баклажани-зелень-перці-зелень і т. д. Овочі залити готовим охолодженим маринадом.
Для маринаду: в кип’ячену воду кімнатної температури додати сіль, цукор, оцет — все перемішати до розчинення. Залити цим маринадом овочі. Охолоджені овочі закрити кришкою, прибрати в холодильник, дати настоятися 24 години.