Не шашликом єдиним або Які закуски взяти на пікнік

0

Виїжджаючи на природу або організовуючи у власному дворі пікнік, люди часто займаються приготуванням шашлику. Ця страва стала незамінним атрибутом подібних заходів. М’ясо  готують практично в усіх країнах світу і воно стало справжнім символом відпочинку. Як приготувати шашлик, читайте тут. Цього разу ми пропонуємо рецепти страв, які смакуватимуть до м’яса.

Салати  

Є три головні правила салату до шашлику: він має бути простим, швидким в приготуванні і легкий для травлення. Саме тому краще за все робити салат із овочів.

З капусти

Капуста – 1 шт

Огірок свіжий – 2 шт

Соняшникова олія – 3 ст. ложки

Пучок петрушки

Оцет – 2 мл

 

Смачний весняний салат – з білої редьки. Готується дуже просто і швидко. Такий салат можна приготувати як на святковий стіл, так і на природу, до шашлику.

Редька біла – 400г

Яблука – 2 шт.

Сметана – 2 ст. л

Гірчиця в зернах – 1 ч. л

Насіння соняшника – 1 ст. л 

 

Страви, завернуті в лаваш 

Така закуска на природу прекрасно виручає на пікніку. Поки смажиться шашлик, є чим перекусити. А готувати дуже швидко. В лаваш можна завернути будь-що.  

Лаваш – 1 шт

Помідори – 1 шт

Твердий сир – 150-200 г

Зелень

Майонез

Лаваш — 1 шт.

Бринза — 150-200 г

Масло вершкове — 100-150 г

Кінза — по вкусу

Зелень

 

 

Фарширований багет

Багет або батон розрізати вздовж, видалити м’якоть. Всі інгредієнти дрібно нарізати, змішати з соком лимона, гірчицею, розм’якшеним маслом і перцем. До цієї суміші додати підсушений в духовці і дрібно розкришену м’якоть хліба, ще раз перемішати, укласти в половинки хліба і з’єднати. На деякий час фарширований багет  потрібно покласти в холодильник. Перед подачею до столу багет нарізається скибочками.

Багет 1 шт.
Варені сосиски 400 г
Солоні огірки 200 г
Вершкове масло 150 г
Гірчиця 1 / 2 ст. л.
Лимонний сік 1 / 2 ст. л.
Сіль, мелений перець за смаком
Свіжа зелень

Урізноманітнити стіл можна і дуже простими стравами. Наприклад, можна наперед відварити яйця, а на пікніку начинити половинки яєць  плавленим сирком та часником з майонезом.  

Сосиски в лаваші


Вірменський лаваш 2 листа
Сосиски 8 шт.
Сир 100 г
Пучок зелені
Майонез, кетчуп, гірчиця для подачі

Основа цієї страви – лаваш і сосиски. Можна додати сир, зелень, майонез, кетчуп або гірчицю. Начинений лаваш треба підсмажити на решітці до золотистого кольору. Подавати з кетчупом, гірчицею або майонезом

3 Травня, 2015 |

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Vantage Theme – Powered by WordPress.
Перейти до панелі інструментів