Варення «Слива в шоколаді»

0

Для солодкоїжок пропоную рецепт варення зі слив у шоколаді. Минулого року куштувала його у сусідки і навіть не зрозуміла із яких саме плодів воно приготовлене. Шоколадна нотка підкорює з першої ложечки, а густа текстура дозволяє намащувати варенячко на булочку, пекти з ним рогалики або прошаровувати бісквіт. Чесно скажу, перші мої баночки «не дожили» до зими. Домочадці позмітали все з такою швидкістю, що довелося варити варення повторно. Тому є сенс готувати декілька порцій.

Інгредієнти:
2 кг сливи (угорка), 1 кг цукру (якщо слива кисла, то можна й 1,5 кг), 40 г якісного какао (це важливо! від цього інгредієнту залежатиме смак кінцевого продукту), пачка ваніліну.

Приготування:
Стиглі щільні сливи розрізати на половинки, видалити кісточки, засипати цукром, обережно перемішати й залишити на добу, щоб слива пустила сік.
Через добу додати какао і ванільний цукор, перемішати. Варити на маленькому вогні 40-60 хвилин (час варіння залежить від стиглості плодів: чим достигліша слива, тим швидше вона вариться). Приблизно в середині приготування скуштувати варення на цукор і якщо потрібно підсолодити ще трохи. Готове варення в гарячому вигляді розлити в стерилізовані підігріті банки й закатати (можна навіть кришками, які загвинчуються — варення чудово простоїть у кладовці у квартирі). Спочатку слива в шоколаді буде плавати у рідкуватому сиропі, але він загусне в процесі охолодження.

Окремим рядком: у деяких джерелах в Інтернеті є варіант цього варення, де замість какао використовується чорний шоколад. Особисто я його не випробувала, але рецепт наведу. Можливо комусь і припаде до душі.
Інгредієнти: 1 кг почищеної від кісточок сливи, 100 г гіркого шоколаду 75%, 750 г цукру. Процес приготування такий самий, як і у вищезгаданому рецепті.


 

7 Вересня, 2015 |

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Vantage Theme – Powered by WordPress.
Перейти до панелі інструментів